Datumi polaska:

20.09.2020. – nedelja  |  10.10.2020. – subota

Program putovanja: 

Polazak iz Beograda u 7h, kod Vaznesenjske crkve, u ulici Admirala Geprata.

Vožnja autoputem preko Čačka do Stopića pećine.

Obilazak i razgledanje Stopića pećine jedne od najlepših u Srbiji.

Stopića pećina se nalazi u bliziini mesta Rozanstva i ubraja se u najlepše pećine u Srbiji.Duga je 2000 metara sa visinom od 50 metara.Pećinski ukrasi su u njoj prelepi a posebno bigrene „kade“,  udubljenja oivicena kamenim zidovima u kojima se nakuplja voda, a kada nadodje, pretice se iz njih u vidu jedinstvenih kaskada.

Posle obilaska pećine,nastavak puta do Starog sela u Sirogojnu.

Etno selo Sirogojno je jedinstven muzej pod otvorenim nebom koji prezentuje tradicionalno materijalno i duhovno nasledje Srpskog sela. Zgrade su autenticne i nameštene kao u staro doba. Oko pedesetak orginalnih zlatiborskih brvnara, sa preko dve hiljade eksponata. Za mnogobrojne posetioce Muzeja uradjena je i posebna celina zgrada za odmor, predah i okrepljenje.Muzej je otvoren je svakog dana i kroz njega prodje preko 100 000 ljudi godisnje. Sirogojno je i nadaleko poznato i po svojim pletiljama i dzemperima.

Razgledanje etno sela, slobodno vreme.

Nastavak putovanja do vodopada Gostilje.
Gostilje je karakteristično zlatiborsko selo. Ušuškano u zagrljaju očuvane prirode podnu Čigote i Borkovca na nadmorskoj visini od 1000 metara predstavlja izuzetnu turističku ponudu. Meštani zdravog duha s ponosom čuvaju svoje vrednosti,kulturu življenja na osnovama tradicije, poštujući zakonitosti prirode „uzmi ali vrati“. Biseri prirode su reka Katušnica koja od svog izvora do ušća u kristalnoj čistoj vodi pruža izuzetne uslove za ribolov, pre svega pastrmke, a virovi predstavjaju najlepše prirodne bazene za kupanje. Vodopad na Gostiljskoj reci visine preko 20 metara sa slapovima i vodenicama potočarama je posebno obeležje ovog kraja. Pećina Rakovička i mnoge druge koje se nalaze u kanjonu reke Katušnice su pravi izazov za turiste, istraživače i speleologe. Planinsko okruženje, prošarano pašnjacima i borovom šumom nudi izuzetne uslove za lov i sakupljanje plodova lekovitog bilja.

Polazak za Beograd.

Dolazak u Beograd u večernjim časovima.- oko 22h.

NAPOMENA: AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDNIH LOKALITETA/DESTINACIJA, NASTALIH ZBOG OBJEKTIVNIH OKOLNOSTI, GUŽVI U SAOBRAĆAJU, PROMENE RADNOG VREMENA OBJEKATA KOJI SE OBILAZE I DRUGIH NEPREDVIĐENIH OKOLNOSTI.

Cena izleta po osobi je: 2.000 dinara

Deca 5 – 12g plaćaju 1500din, imaju mesto u autobusu
Deca do 5g – gratis, imaju mesto u autobusu

U cenu je uključeno:

  • Prevoz modernim turističkim autobusima
  • Usluge licenciranog turističkog vodiča
  • Troškovi organizacije putovanja
  • Obilasci prema programu

U cenu nije uključeno:

  • Individualni troškovi
  • Ulaznice za Stopića pećinu, Sirogojno – komplet ulaznica za sve lokalitete 400-500 din.

USLOVI PLAĆANJA: 100% PRILIKOM REZERVACIJE

USLOVI OTKAZIVANJA:

  • Do 30 dana pred put moguć otkaz uz povraćaj novca ili promena termina izleta, posle toga moguć otkaz samo uz validnu medicinsku dokumentaciju ili uz zamenu putnika, u protivnom se zaračunavaju storno troškovi, i to:
  • 29-15 dana – agencija zadržava 30% od cene izleta.
  • Od 14 – 3 dana –agencija zadržava 80% od cene izleta.
  • Manje od tri dana pred put-agencija zadržava 100% od cene izleta.

Organizator izleta je turistička agencija FLAMINGO TRAVEL KLUB.

Uz ovaj program važe OPŠTI USLOVI organizatora izleta.

Za realizaciju izleta potreban je minimum od 20 putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo izmene programa,korekciju cene, ili spajanje sa nekom drugom agencijom radi realizacije izleta, kao i otkazivanje izleta najkasnije 3 dana pred putovanje.

Cenovnik važi od 09.09.2020.