Datumi polaska:

01.11.2020. – NEDELJA

Polazak iz Beograda u 8h (tačno mesto polaska biće poznato dva dana pred put).

Vožnja do Vršca. Vršac je jedan od najstarijih gradova. Ovaj grad bogate istorijom, smešten na u podnožju Vršačkih planina i od granice sa Rumunijom udaljen je svega 14 km. Ovde se nalaze mnogobrojne karakteristične građevine iz 18.i 19.veka: Gradska kuća, stara apoteka iz 1784.barokna zgrada, koja se nalazi u sastavu Gradskog muzeja i u njoj se nalazi spomen-zbirka Paje Jovanovića, među kojima je i čuveni Pajin Triptihon, Vladičin dvor, rimokatolička Crkva Sv. Gerharda od Sagreda ( najveća rimokatolička crkva u Srbiji, a bila je druga po veličini u SFRJ, odmah posle zagrebačke katedrale. Dovršena je 1863. godine i ima funkcionalne orgulje na kojima se redovno održavaju koncerti ), Pravoslavna Crkva Sv. Oca Nikolaja sagrađena je 1785. godine i tada je bila najveća srpska pravoslavna crkva severno od Save i Dunava. Simbol grada je Vršački zamak, najstariji zamak na teritoriji Vojvodine. U ovom gradu je otac Srpske drame  Jovan Sterija Popović, kao i poznati slikar Paja Jovanović. Obilazak Vršačke kule i Vršačke katedrale, slobodno vreme u pešačkoj zoni grada.

Nastavak putovanja do manastira Mesić, jednog od najznačajnijih manastira u jugoistočnom Banatu. Prema lokalnoj legendi osniva 1225. godine Arsenije Bogdanović Hilandarac koga je lično Sv. Sava postavio za igumana manastira. U crkvi posvećenoj Sv. Jovanu Krstitelju, nalaze se ostaci fresaka iz 1743. godine i dobro su očuvane. Ispod se nalazi još stariji sloj fresaka koji nije ispitan, kao i freske koje su nastale u18. veku. Manastir u svojoj riznici čuva vredne rukopise i knjiga, kao i niz slika poznatih slikara. U manastiru se, na Bogorodičinom tronu, nalazi ikona poznata kao ”Dostojno Jest” kojoj se pridaje čudotvorna moć. Potiče sa Svete gore Atonske a u manastir je doneta 1803. godine.

Nastavak putovanja do vinskog sela Gudurice. Ono čime sa vrščani najviše ponose su vinogradi i čuveno vršačko vino koje je čak iz najdublje prošlosti deo sudbine ovoga grada. Vršačko vinogorje spada u starija vinogradarska područja Evrope i najveće vinogradarsko područje u Srbiji. Prema nekim pisanim podacima i arheološkim nalazima, počeci vinogradarstva datiraju još iz vremena Dačana i rimske vladavine ovim krajem.
Obilazak plantažnih vinograda i jednog vinskog podruma u Gudurici, gde se pored dobrog vina mogu probati i razni specijaliteti domaće kuhinje. Fakultativno poseta Muzeju Roberta Hamerštila, poznatog slikara, u kome se nalazi stalna postavka od oko 80 dela, slika i grafika.

Povratak u Beograd oko 20h.

Cena izleta po osobi 1390 din

Deca do 5 godina gratis, od 5-12god. – plaćaju 1090 din (imaju sedište )

U cenu je uključeno:

  • Prevoz turističkim autobusom
  • Usluge licenciranog turističkog vodiča
  • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

  • Individualni troškovi
  • Ručak
  • Degustacija vina u vinariji u selu Gudurice

Organizator izleta je turistička agencija FLAMINGO TRAVEL KLUB.

Uz ovaj program važe OPŠTI USLOVI organizatora izleta.

Za realizaciju izleta potreban je minimum od 25 putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo izmene programa,korekciju cene, ili spajanje sa nekom drugom agencijom radi realizacije izleta, kao i otkazivanje izleta najkasnije 3 dana pred putovanje.

CENOVNIK VAŽI OD 11.05.2020.