+381 11 25 22 710 381 60 522 3152 381 60 522 3150 info@flamingotravelklub.rs LICENCA ORGANIZATORA PUTOVANJA OTP 61/2018.
Sarajevo

Za Dan Državnosti

15. – 17.02.2019.
2 noćenja, autobus

Program putovanja:

PRVI DAN – 15.02.: BEOGRAD –SARAJEVO

Polazak iz Beograda u 6h (tačno mesto polaska biće poznato dva dana pred put).
Dnevna vožnja autobusom kroz Srbiju prema Sarajevu sa usputnim pauzama radi odmora.
Dolazak u Sarajevo u podnevnim satima. Panoramska tura sa vodičem-pratiocem: Sebilj, Baščaršija, mostovi na Miljacki, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor, Skenderija, Narodno pozorište, Gradska većnica,Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija, stara pravoslavna crkva,sinagoga… Smeštaj u hotel Emiran 4*. Kratko slobodno vreme za odmor. Odlazak u centar i polazak na pešačku turu sa lokalnim vodičem (fakultativno). Povratak u hotel u dogovoreno vreme. Noćenje.

DRUGI DAN – 16.02.: SARAJEVO-MOSTAR sa posetom BLAGAJU (fakultativno)

Doručak. Slobodno vreme za individualno razgledanje Sarajeva ili fakultativni izlet do Mostara i Blagaja. Vožnja do Blagaja kroz idilični kanjon reke Neretve, kanjon koga mnogi smatraju jednim od najlepših u Evropi i obilazak Vrela Bune, nedaleko od grada. Reč je o prirodnoj turističkoj atrakciji koue predstavlja izvor reke Bune, jedno od najvećih vrela u Evropi. U jednoj sekundi izvor daje 30 metara kubnih vode. Naročito je interesantno mesto na kom voda izvire, iz dubine pećine u visokoj klisuri u podnožju brda Hum, jednostavno, neponovljiv prizor i doživljaj. Izvor se nalazi na 64 metra nadmorske visine a tok reke je dug ukupno 9 km kada se uliva u Neretvu. Pored samog izvorišta i pećine nalazi se Tekija, sagrađena u starom Balkanskom stilu, fascinirajuće uklopljena u okruženje. Godina izgradnje Tekije nije poznata ali se zna da su je izgradili derviši, pripadbnici Baktašijskog reda a njen najčuveniji ktitor bio je čuveni Ačik paša čiji se grob nalazi u tubetu u samom kompleksu tekije.
Vožnja do Mostara, poznatog po Starom mostu, brojnim sokacima i dućanima, posebnoj arhitekturi, Neretvi i prepoznatljivom duhu Hercegovine. Obilazak grada uz pratnju lokalnog vodiča: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija, Kujundžiluk – stara mostarska čaršija na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama. Posle razgledanja slobodno vreme do polaska za Sarajevo. Dolazak u hotel. Noćenje.

TREĆI DAN, 17.02.: SARAJEVO- VRELO BOSNE (fakultativno) – VISOKO (BOSANSKE PIRAMIDE – fakultativno) – BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet do Vrela Bosne i do mesta Visoko, gde se nalaze tzv. Bosanske piramide.
Vrelo Bosne je morfološki i hidrološki fenomen, jedno od najlepših mesta u Sarajevu i okolini. Na području Vrela Bosne nalazi se i glavni izvor pitke vode grada Sarajeva. Ovo područje se prostire na 603hektara, stanište je velikog broja biljnog  i životinjskog sveta. Velika aleja, park sa preko 700 stabala javorolisnog platana i divljeg kestena. Prepoznatljiv simbol Ilidže i Vrela Bosne su i čuveni fijakeri, koji već više od veka prevoze putnike od Ilidže do Vrela Bosne, još od vremena kada prvi fijaker ovde došao sa prestolonaslednikom Franjom Ferdinandom 1895.godine. Slobodno vreme.
Nastavak putovanja do Bosankih piramida.
Kompleks Bosanskih piramida se sastoji od Piramide Sunca (visine 270m), Piramide Meseca (visoke 190m) i Piramide Zmaja (visoke 90m). Arheološko otkriće misterioznih Bosanskih piramida privlači brojne ljubitelje arheologije i misterije, jer se za ovo mesto vezuju brojne priče i legende koje ćete imati prilike da čujete od naših domaćina. Poseta Tunelu Ravne, sa kompleksnom mrežom prolaza i podzemnim lavirintom. Brojni posetioci tvrde da kompleks ima pozitivnu energiju, ventilacija u tunelima je prirodna, pa se posetioci ne osećaju klaustrofobiju, već neku pozitivnu energiju. Kažu da je to zbog izuzetno visoke koncentracije negativnih jona,proverite. Posle obilaska povratak u Sarajevo.
U dogovoreno vreme polazak za Beograd.
Dolazak u Beograd u kasnim večernjim satima, oko ponoći, u zavisnosti od zadržavanja na granici.

Cena aranžmana po osobi:  89 EUR

SPECIJALNA CENA za rezervacije do 15.01.2019. – 69 EUR

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz  turističkim autobusom na navedenoj relaciji (audio i video), od 16 do 87 mesta
 • Smeštaj u hotelu EMIRAN 4*, u 1/2 ili 1/2+1 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom
 • Panoramsko razgledanje grada
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom putovanja
 • Troškove organizacije putovanja.

 CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Putno zdravstveno osiguranje
 • Individualne troškove putnika
 • Fakultativne programe:
 • Obilazak grada –pešačka tura sa lokalnim vodičem  – 5 eur
 • Izlet do Mostara i Blagaja uz lokalnog vodiča u Mostaru – 15 eura
 • Izlet do Vrela Bosne –  5eura sa uključenom ulaznicom
 • Izlet do Bosanskih piramida i obilazak sa lokalnim vodičem – 15 eura
 • (minimum za realizaciju 25 putnika)

PRIJAVA ZA FAKULTATIVNE IZLETE U AGENCIJI

PLAĆANJE NA LICU MESTA VODIČU

Fakultativni izleti: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od  troškova rezervacije, prevoza,parking,  vodiča, ulaznica, organizacije… Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je lokalni partner.

SMEŠTAJ:

HOTEL EMIRAN 4*- Udaljen je 6km od centra Sarajeva. Sve sobe imaju klima uređaj, mini bar, TV sa kablovskom, francuski ležaj ili dva odvojena ležaja. Svaka soba ima kupatilo. Gostima je naraspolaganju besplatan WF, kao i usluge spa i welness centra. U sklopu hotela nalazi se a la carte restoran u kojem se služe jela dtradicionalne bosanske kuhinje, kao i alkoholna i bezalkoholna pića.

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDNIH LOKALITETA/DESTINACIJA, NASTALIH ZBOG OBJEKTIVNIH OKOLNOSTI, GUŽVI U SAOBRAĆAJU, PROMENE RADNOG VREMENA OBJEKATA KOJI SE OBILAZE I DRUGIH NEPREDVIĐENIH OKOLNOSTI.

Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate.
Deca imaju popust samo uz pratnju dve punoplatežne osobe.
Deca do 5-12 godina – imaju popust  20 %, imaju sedište u autobusu i ležaj u hotelu
Deca do 5 godina – gratis, imaju sedište u autobusu, dele ležaj sa odraslom osobom
1/1 soba isključivo na upit uz doplatu

Način plaćanja: 

 • 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pred put
 • 40% prilikom rezervacije, ostatak na 3 rate čekovima, realizacija čekova  15. u mesecu
 • Plaćanje po predračunu izdatom od strane organizatora sa rokom plaćanja od 3 dana.
 • 40% prilikom rezervacije, ostatak putem administrativne zabrane na 3 rate.

Organizator putovanja je turistička agencija FLAMINGO TRAVEL KLUB, licenca organizatora OTP 61/2018.

Uz ovaj program važe OPŠTI USLOVI organizatora putovanja.

Za realizaciju izleta potreban je minimum od 50 putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo izmene programa,korekciju cene, ili spajanje sa nekom drugom agencijom radi realizacije putovanja, kao i otkazivanje najkasnije 5 dana pred putovanje.

Cenovnik važi od 10.12.2018.

2018-12-16T10:05:22+00:00 SARAJEVO-MOSTAR, Vikend putovanja|