+381 11 25 22 710 381 60 522 3152 info@flamingotravelklub.rs

Petrovaradin – Dvorac Dunđerski Kulpin – Sremski karlovci

////Petrovaradin – Dvorac Dunđerski Kulpin – Sremski karlovci

Datumi polaska:

20.05. – nedelja
17.06. – nedelja
28.07. – subota

Program putovanja:

Polazak iz Beograda u 8h (tačno mesto polaska biće poznato dva dana pred put).

Vožnja do Petrovaradinske tvrđave, koja je sa svojom monumentalnom arhitekturom, podzemnim galerijama i čudesnim lavirintima, jedan od simbola Novog Sada. Sa platoa Sahat-kule pruža se panoramski pogled na Novi Sad i Dunav. Unutar kompleksa nalaze se Muzej grada, Planetarijum i niz umetničkih ateljea. U julu mesecu ovde se održava međunarodno poznati muzički EXIT festival. Svoj današnji oblik Petrovaradinska tvrđava dobila je krajem18. veka, ali je građena i rušena vekovima unazad. Petrovaradinska tvrđava je odavno izgubila stratešku i odbrambenu funkciju.Petrovaradinski gradić, sa uskim ulicama i baroknim zdanjima, posebna je ambijentalna celina, a među znamenitostima ističu se: Samostan Sv.Jurija, Crkva Sv. Petra I Pavla, Magistrat, Vojna bolnica, rodna kuća Bana Jelačića. Sahat-kula je jedinstvena po časovniku na kome mala kazaljka pokazuje minute, a velika sate, prover

Nastavak putovanja do Dvorca Dunđerski, KULPIN.

Oba klasicistička dvorca, u parkovskom okruženju, sagrađena su za plemićku porodicu Stratimirović. Manji dvorac je izgrađen krajem 18. veka, a veći je izgrađen polovinom 19. veka. Porodica Stratimirović, je dala više istorijskih ličnosti: mitropolit Stevan Stratimirović, Đorđe Stratimirović – komandant Srpske vojske u revoluciji 1848/49. godine, i bila je jedna od najznačajnijih srpskih porodica u Habzburškoj monarhiji. Stratimirovići su jedna od retkih srpskih porodica koja je među prvima stekla plemstvo za vojničke zasluge u austrijskoj carevini 1745. od Marije Terezije. Jedno kratko vreme, imanje je od Stratimirovića, otkupio Matej Semzo od Kamjonike, ali je 1889. imanje prodao Lazaru Dunđerskom, koji je kao i njegov sin Đorđe znatno doprineo razvoju i modernizaciji poljoprivrede u Kulpinu. Porodica Dunđerski je zadržala posed sve do nacionalizacije 1945. Park u okviru veleposeda je i nekada predstavljao prvorazredno umetničko delo hortikulurne i vrtne umetnosti. U velikom dvorcu se danas nalazi Poljoprivredni muzej. Mali dvorac je pretvoren u mesnu kancelariju i kancelarije kulpinskih udruženja građana. Oba dvorca su spomenici kulture od velikog značaja.

Sremski Karlovci – Srpski, pravoslavni, duhovni centar sa najstarijom Gimnazijom i Bogoslovijom. Bermet, desertno vino spravljeno sa lekovitim travama, zaštitni je znak ovog vojvođanskog mesta, koje je pila i čuvena Marija Terezija i koje se nalazilo na vinskoj karti zlosrećnog Titanika. Pešačka tura (trajanje oko dva sata) kroz ovaj predivni vojvođanski i poseta: Crkvi Sv.Nikole, Patrijaršijskom dvoru, Gimnaziji i Kapeli Mira. Ručak u restoranu blizu Dunava, uključeno u cenu:neki od vojvođanskih specijaliteta, domaća kafa, čašica bermeta i čuveni karlovački kolač – kuglof.  Poseta vinariji Vinum. Povratak za Beograd oko 19h.

Povratak u Beograd oko 20h.

Promotivna cena izleta po osobi: 2790 RSD

Važi za uplate do 5 dana pred polazak.

Deca do 5 godina gratis, od 5-12-imaju 40% popusta (imaju sedište u autobusu i sve ulaznice).

Otkaz uz povraćaj novca moguć do 7 dana pred put, posle toga otkaz moguć samo uz zamenu putnika.

Redovna cena: 2990 RSD

U cenu je uključeno:

  • Prevoz turističkim autobusom
  • Ulaznice za sve posete prema programu putovanja (Dvorac Kulpin, Patrijaršijski dvor, Gimnaziju, Kapelu mira)
  • Ručak u Sremskim Karlovcima (uključeno u cenu:neki od vojvođanskih specijaliteta, domaća kafa, čašica bermeta i čuveni karlovački kolač – kuglof)
  • Usluge licenciranog turističkog vodiča
  • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

  • Individualni troškovi

Organizator izleta je turistička agencija FLAMINGO TRAVEL KLUB.

Uz ovaj program važe OPŠTI USLOVI organizatora izleta.

Za realizaciju izleta potreban je minimum od 25 putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo izmene programa,korekciju cene, ili spajanje sa nekom drugom agencijom radi realizacije izleta, kao i otkazivanje izleta najkasnije 3 dana pred putovanje.

2018-05-09T09:19:23+01:00 Srbija izleti, Srbija ture, Vojvodina|