Vikend putovanja – 2 dana / 1 noćenje / autobusom
Datumi polaska:
01.-02.05.2020.
29.-30.08.2020.

Info i rezervacije: 060 522 3152

Cena aranžmana: 4290 dinara

Prvi dan subota: BEOGRAD – ĐURĐEVI STUPOVI – NOVI PAZAR – SOPOĆANI

Polazak iz Beograda u 06h (tačno mesto polaska biće poznato 2 dana pred put).

Vožnja ka Novom Pazaru i Đurđevim stupovima, sa usputnim pauzama radi odmora. 

Đurđevi stupovi su manastir Srpske Pravoslavne crkve, posvećen svetom Đorđu koji se nalazi na brdu iznad Novog Pazara, u Starom Rasu. Đurđevi stupovi su jedan od najstarijih srpskih manastira. Manastir je podigao veliki župan Stefan Nemanja u prvim godinama posle stupanja na presto velikog župana (izgradnja je završena 1171. godine), a crkva je oslikana oko 1175. godine. Manastir je uvršten u svetsku kulturnu baštinu i pod zaštiom je UNESCO-a. Manastir postoji već preko 830 godina, a od toga je 300 godina u ruševinama i 40 godina se obnavlja. Danas je manastir velikim delom obnovljen. Poseta manastiru.

Nastavak putovanja do Novog Pazara. Okružen visovima Golije, Rogozne i Pešterske visoravni, Novi Pazar je lociran  u istoimenoj kotlini. Izuzetan geografski položaj je predodredio stanovnštvu da se od davnina bave trgovinom kao osnovnim zanimanjem, po čemu je i sam grad dobio ime. Prema nezvaničnim podacima, Novi Pazar broji preko 120.000 stanovnika.Novi Pazar je poznat je po svom trgovačkom i preduzetničkom duhu, izuzetan po svojim prirodnim bogatstvima i kulturnim vrijednostima od međunarodnog, nacionalnog i regionalnog značaja.  U njemu se nalaze naljepši obronci planine Golije – Parka prirode  i cjeline Stari  Ras i Sopoćani pod zaštitom UNESCO-a. Novi Pazar je jedinstven multetnički prostor gdje se na jednom mjestu susreću zapadna i istočna civilizacija. On predstavlja ekonomski, kulturni i obrazovni centar Sandžaka, koji na jugu najkraća prirodna veza Srbije sa Crnom Gorom. Obilazak grada sa lokalnim vodičem: Trg Gazi-Isa Bega Isakovića, Amir Agin han, Sebilj, kuća Čavića, Lejlek Džamija, Stara Čaršija sa obilaskom Altun Alem Džamije, obilazak bedema grada i kule Motrilje. Obilazak Petrove crkve i odlazak do gradske pijace koji predstavlja jedan od najvećih bazara u zemlji, gde možete kupiti najkvalitetniji džins i pamuk po izuzetno povoljnim cenama, po čemu je ovaj grad prepoznatljiv.

Slobodno vreme za kupovinu i ručak. Tradicionalna jela sa roštilja, lepinja, salata i domaća kafa- cena ručka 750 rsd (fakultativno).

U popodnevnim satima polazak do manastira Sopoćani.

Manastir Sopoćani je jedan od najznačajnijih spomenika kulture u našoj zemlji. Freske ovog manastira smatraju se pravim remek delom umetnosti. U manastiru se čuvaju mošti kralja Uroša I i deo moštiju svetih lekara Kozme i Damjana.

Ktitor manastira Sopoćani je Stefan Uroš I Nemanjić, sin Stefana Prvovenčanog I kralj Srbije u period od 1243.g. do 1276.g. Godina gradnje nije poznata. Pretpostavlja se da je to bilo u drugoj polovini Uroševe vladavine.Naziv manastira potiče od slovenske reči sopot, što znači izvor. Nedaleko od manastira Nalazi se izvor reke Raške.

Nastavak putovanja ka planini Goliji i smeštaj u istoimenom hotelu. Noćenje.

Drugi dan nedelja: Golija- Pešačka tura-Beograd

Doručak. Napuštanje smeštaja. Slobodno vreme za pešačku turu STAZOM ZDRAVLJA i upoznavanje prirodnih lepota Golije. U zavisnoti od vremenskih uslova, bira se maršruta, prilagođena putnicim asrednje fizičke kondicije. Povratak u hotel na ručak. Posle ručka (fakultativno), polazak za Beograd.

Vožnja do Beograda sa kraćim zadržavanjima radi odmora.

Dolazak u Beograd u večernjim satima, oko 21h.

NAPOMENA: AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDNIH LOKALITETA/DESTINACIJA, NASTALIH ZBOG OBJEKTIVNIH OKOLNOSTI, GUŽVI U SAOBRAĆAJU, PROMENE RADNOG VREMENA OBJEKATA KOJI SE OBILAZE I DRUGIH NEPREDVIĐENIH OKOLNOSTI.

Cena aranžmana: 4290 dinara

Info i rezervacije: 060 522 3152

Napomene:

 • Deca imaju popust samo uz pratnju dve punoplatežne osobe.
 • Deca do 5-12 godina – imaju popust 30%, imaju sedište u autobusu i ležaj u hotelu
 • Deca do 5 godina – gratis, imaju sedište u autobusu i ulaznice, dele ležaj sa odraslom osobom
 • 1/1 soba isključivo na upit doplata 1500,00 din
 • Polazak iz Novog  Sada – doplata za transfer 1000 din – minimum 15 putnika
 • Polazak iz Zrenjanina – doplata za transfer 1500 din – minimum 15 putnika
 • Polazak iz Pančeva – doplata 1000 din -minimum 10 putnika

Način plaćanja: 

 • 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pred pu
 • 40% prilikom rezervacije, ostatak na 2 rate čekovima, realizacija čekova  15. u mesecu

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz  turističkim autobusom na navedenoj relaciji (audio i video), od 16 do 87 mesta u zavisnosti od broja putnika
 • Smeštaj u hotelu Golija 3* na Goliji, na bazi 1 polupansiona (doručak i večera)
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom putovanja
 • Troškove organizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove putnika

Fakultativni izleti: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od  troškova rezervacije, prevoza,parking,  vodiča, ulaznica, organizacije…Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je lokalni partner.

Smeštajhotel  GOLIJA

Ambijent hotela “Golija” je etno stila i odiše prijatnom, toplom atmosferom. Starine i brojni drevni predmeti koji su nekada služili domaćinstvima, a koje ćete na jednom mestu videti izložene u prizemlju hotela i u restoranu. Kapacitet hotela je oko 90 ležajeva u jedno-, dvo-, tro- i četvorokrevetnim sobama, gde svaka soba ima sopstveno kupatilo, a nekoliko soba ima i tv i terasu. Posebnu toplinu sobama daje ručno izrađen nameštaj od prirodnih materijala.Restoran je kapaciteta 100 mesta.

Uz ovaj program važe OPŠTI USLOVI organizatora putovanja.

Za realizaciju putovanja potreban je minimum od 45 putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo izmene programa,korekciju cene, ili spajanje sa nekom drugom agencijom radi realizacije putovanja, kao i otkazivanje putovanja najkasnije 5 dana pred putovanje.