Datumi polaska:

 

05.09. – Subota  |  03.10. – subota  |  11.11. – sreda

 

 

 

 

Info i rezervacije: 060 522 3152

 

Polazak iz Beograda u 06h (tačno mesto polaska biće poznato 2 dana pred put).

 

Vožnja ka Novom Pazaru i Đurđevim stupovima, sa usputnim pauzama radi odmora. 

 

Đurđevi stupovi su manastir Srpske Pravoslavne crkve, posvećen svetom Đorđu koji se nalazi na brdu iznad Novog Pazara, u Starom Rasu. Đurđevi stupovi su jedan od najstarijih srpskih manastira. Manastir je podigao veliki župan Stefan Nemanja u prvim godinama posle stupanja na presto velikog župana (izgradnja je završena 1171. godine), a crkva je oslikana oko 1175. godine.

 

djurdjevi-stupovi-novi-pazar
Đurđevi Stupovi

 

Manastir je uvršten u svetsku kulturnu baštinu i pod zaštiom je UNESCO-a. Manastir postoji već preko 830 godina, a od toga je 300 godina u ruševinama i 40 godina se obnavlja. Danas je manastir velikim delom obnovljen. Poseta manastiru.

 

Nastavak putovanja do Novog Pazara. Okružen visovima Golije, Rogozne i Pešterske visoravni, Novi Pazar je lociran  u istoimenoj kotlini. Izuzetan geografski položaj je predodredio stanovnštvu da se od davnina bave trgovinom kao osnovnim zanimanjem, po čemu je i sam grad dobio ime. Prema nezvaničnim podacima, Novi Pazar broji preko 120.000 stanovnika.

 

Novi Pazar je poznat je po svom trgovačkom i preduzetničkom duhu, izuzetan po svojim prirodnim bogatstvima i kulturnim vrijednostima od međunarodnog, nacionalnog i regionalnog značaja.  U njemu se nalaze naljepši obronci planine Golije – Parka prirode  i cjeline Stari  Ras i Sopoćani pod zaštitom UNESCO-a. Novi Pazar je jedinstven multetnički prostor gdje se na jednom mjestu susreću zapadna i istočna civilizacija. On predstavlja ekonomski, kulturni i obrazovni centar Sandžaka, koji na jugu najkraća prirodna veza Srbije sa Crnom Gorom. Obilazak grada sa vodičem: Trg Gazi-Isa Bega Isakovića, Amir Agin han, Sebilj, kuća Čavića, Lejlek Džamija, Stara Čaršija sa obilaskom Altun Alem Džamije, obilazak bedema grada i kule Motrilje.

 

lejlek-dzamija-novi-pazar
Lejlek džamija

 

Obilazak Petrove crkve i odlazak do gradske pijace koji predstavlja jedan od najvećih bazara u zemlji, gde možete kupiti najkvalitetniji džins i pamuk po izuzetno povoljnim cenama, po čemu je ovaj grad prepoznatljiv.

 

Slobodno vreme za kupovinu. Fakultativno – poseta fabrici džinsa-doplata 300din, prijava u agenciji pri rezervaciji, a plaćanje vodiču na licu mesta. Ko ne ide u fabriku, ima slobodno vreme u Novom Pazaru.

 

Vožnja do Beograda sa kraćim zadržavanjima radi odmora.

 

Dolazak u Beograd u večernjim satima, oko 22h.

 

NAPOMENA: AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDNIH LOKALITETA/DESTINACIJA, NASTALIH ZBOG OBJEKTIVNIH OKOLNOSTI, GUŽVI U SAOBRAĆAJU, PROMENE RADNOG VREMENA OBJEKATA KOJI SE OBILAZE I DRUGIH NEPREDVIĐENIH OKOLNOSTI.

 

Cena izleta po osobi: 1990 RSD

 

 • Deca imaju popust samo uz pratnju dve punoplatežne osobe.
 • Deca do 5-12 godina – plaćaju 1500,00, imaju sedište u autobusu i ležaj u hotelu
 • Deca do 5 godina – gratis, imaju sedište u autobusu i ulaznice, dele ležaj sa odraslom osobom
 • Polazak iz Novog  Sada- doplata za transfer 1000 din – minimum 10 putnika
 • Polazak iz Zrenjanina – doplata za transfer 1500 din – minimum 10 putnika
 • Polazak iz Pančeva-doplata 400 din -minimum 15 putnika

 

Način plaćanja: 100% prilikom rezervacije

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 

 • Prevoz  turističkim autobusom na navedenoj relaciji (audio i video), od 16 do 87 mesta u zavisnosti od broja putnika
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom putovanja
 • Troškove organizacije putovanja.

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 

 • Individualne troškove putnika
 • Fakultativna poseta fabrici džinsa 300 din.

 

Organizator putovanja je turistička agencija FLAMINGO TRAVEL KLUB

 

Uz ovaj program važe OPŠTI USLOVI organizatora putovanja.

 

Info i rezervacije: 060 522 3152

 

Za realizaciju putovanja potreban je minimum od 45 putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo izmene programa,korekciju cene, ili spajanje sa nekom drugom agencijom radi realizacije putovanja, kao i otkazivanje putovanja najkasnije 5 dana pred putovanje.