Datumi polaska:

18.10.2020. – nedelja

izlet moravski konaci ravanica jagodina

Program putovanja:

Polazak iz Beograda u 7h kod Vaznesenjske crkve, Admirala Geprata.

Vožnja do etno sela Moravski konaci.

Etno kompleksa Moravski konaci, koje se nalazi u blizini Velike Plane. Etno selo „Moravski konaci“ je napravljeno kao reprezentativno mesto za odmor, rekreaciju.

Naselje za konačenje sagrađeno od autohtonih starih kuća, koje su sa pažnjom, po napuštenim srpskim selima, demontirane i ovde ponovo sklopljene. Na sredini etno sela nalazi se restoran domaće kuhinje izgrađen od drveta, stakla i kamena, u obliku duplog krsta. Smeštena je na samoj obali jezera na kome se nalazi devet  ostrva međusobno povezanih drvenim mostićima. Na dva od devet ostrva se nalaze etno soba, svojevrstan izložbeni prostor starog nameštaja i pokućstva i kafedžinica u kojoj se služe domaći slatkiši i ručno melje kafa.

Vožnja autoputem do manastira Ravanice, zadužbine Kneza Lazara.

Manastir Ravanica se nalazi u podnožju Kučajskih planina, pored sela Senje kod Ćuprije. Ravanica je zadužbina kneza Lazara, koji je poginuo u bici na Kosovu na Vidovdan, 28. juna 1389.Crkva je posvećena Vaznesenju Gospodnjem i ograđena je čvrstim odbrambenim zidom sa sedam kula. Ravanica je sagrađena između 1375. i 1377. godine, a freske su oslikane nekoliko godina pred Kosovsku bitku. Na ktitorskoj kompoziciji se, pored kneza Lazara nalazi i knjeginja Milica i njihovi sinovi Stefan i Vuk.U manastiru se danas nalaze mošti Svetog kneza Lazara, koje su prešle dug put da bi se vratile na mesto kome pripadaju.

Posle obilaska manastira nastavak putovanja do Senjskog rudnika i poseta muzeja ugljarstva.Muzej ugljarstva je tehnički muzej čija stalna postavka prikazuje bogatu rudarsku istoriju Senjskog Rudnika i ostalih rudnika sa podzemnom eksploatacijom koji se nalaze na teritoriji naše zemlje. U zgradi Muzeja se pretežno nalaze eksponati, makete, mape i fotografije koje govore o tehnološkom razvoju rudarstva.Pored zgrade Muzeja deo muzejskog kompleksa čini i Mašinska radionica sa postavkom usmerenom na prikaz starih zanata i svakodnevnog života rudara u Senjskom Rudniku.Deo stalne muzejske postavke čini i izložba na otvorenom (plac pored muzejskog kompleksa) sa velikim mašinama koje su se koristile u rudarstvu.Obilaz muzejauz kustosa.

Putovanje do Jagodine. Jagodina je poslednjih godina postala nezaobilazna turistička destinacija, u čiju se turističku ponudu ubrajaju: Akva park, Zološki vrt, Muzej voštanih figura, Gradski park-Đurđevo brdo sa prvim veštačkim vodopadom u Srbiji visine 7m. Poseta Muzeju voštanih figura (fakultativno) i Gradskom parku.

Slobodno vreme za ručak i individualne aktivnosti do polaska za Beograd.

Povratak u Beograd do 21h.

NAPOMENA: AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDNIH LOKALITETA/DESTINACIJA, NASTALIH ZBOG OBJEKTIVNIH OKOLNOSTI, GUŽVI U SAOBRAĆAJU, PROMENE RADNOG VREMENA OBJEKATA KOJI SE OBILAZE I DRUGIH NEPREDVIĐENIH OKOLNOSTI.

Cena izleta po osobi: 1690 rsd
Specijalna cena: 1500 rsd – važi za uplate do 10 dana pred izlet

Deca od 5 – 12 godina – plaćaju 1.190 rsd, imaju sedište u autobusu
Deca do 5 godina – gratis, imaju sedište u autobusu

U cenu je uključeno:

  • Prevoz modernim turističkim autobusima
  • Usluge licenciranog turističkog vodiča
  • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

  • Individualni troškovi
  • Ulaznice za lokalitete, Muzej ugljarstva-200rsd, Muzej voštanih figura 200 rsd
  • Ručak

USLOVI OTKAZIVANJA:

  • Do 30 dana pred put moguć otkaz uz povraćaj novca ili promena termina izleta, posle toga moguć otkaz samo uz validnu medicinsku dokumentaciju ili uz zamenu putnika, u protivnom se zaračunavaju storno troškovi, i to:
  • 29-15 dana – agencija zadržava 30% od cene izleta.
  • Od 14 – 3 dana –agencija zadržava 80% od cene izleta.
  • Manje od tri dana pred put-agencija zadržava 100% od cene izleta.

USLOVI PLAĆANJA: 100% PRILIKOM REZERVACIJE

Organizator izleta je turistička agencija FLAMINGO TRAVEL KLUB.

Uz ovaj program važe OPŠTI USLOVI organizatora izleta.

Za realizaciju izleta potreban je minimum od 35 putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo izmene programa,korekciju cene, ili spajanje sa nekom drugom agencijom radi realizacije izleta, kao i otkazivanje izleta najkasnije 3 dana pred putovanje.

Cenovnik važi od 28.09.2020.