M E X I C O kružna tura

MEXICO CITY – PUEBLA – CHOLULA – OAXACA – TEHUANTEPEC – SAN CRISTOBAL DA LAS CASAS -PALENQUE – CAMPECHE – UXMAL- MERIDA – CHITZTEN ITZA – CANCUN

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan : BEOGRAD – PARIZ ili AMSTERDAM – MEXICO CITY

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu sa konekcijom u Parizu za let do Mexico City-a . Transfer do hotela.

*Napomena =Postoji opcija polaska transferom sa kućne adrese do aerodroma u Budimpešti na let, i isto tako povratka leta do Budimpeste sa transferom do adrese u Beogradu. U tom slucaju bi bio polazak na taj let individualan, ali sa asistencijom predstavnika agencije u Mexico city-u i pripajanje u Mexico city-u grupi koji bi isla letom iz Beograda, a aranzman bi iznosio 300e manje, sa ukljucenim avio taksama sto je 2250e, sto ukljucuje i transfer do i od Budimpeste.

Noćenje.

2.dan: MEXICO CITY

Doručak. Razgledanje grada sa lokalnim vodičem: glavni trgu Zocalo, Katedrala (najveća na kontinentu), Predsednička Palata sa muralima Diega Rivere, Templo Mayor-ruševine asteckog grada, najveća avenija u Meksiko City-u Paseo de la Reforma, Park Chapultepec i Nacionalni antropološki muzej.

Fakultativni izlet do plutajuce pijace Xochimilco i muzeja Fride Kalo. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: MEXICO CITY – TEOTIHUACAN (fakultativno)

Doručak. Fakultativni obilazak piramida Teotihuacan i bazilike Guadelupe i povratak u Mexico city. Noćenje.

4.dan: MEXICO CITY – CHOLULA – PUEBLA

Doručak. Odlazak za grad Puebla, a uz put sa lokalnim vodičem obilazak drevnog sela Cholula i istoimene piramide uz pogled na planinske vrhove i aktivni vulkan Popokatapetl. Nastavak puta i dolazak u Pueblu uz razgledanje Pueble. Smeštaj u hotel. Noćenje.

5.dan: PUEBLA – OAXACA

Doručak. Polazak za Oaxacu uz razgledanje Oaxace sa lokalnim vodicem. Smeštaj u hotel. Noćenje.

6.dan: OAXACA

Doručak. Fakultativni izleti za Mitlu/Tule ili Teotitlan. Slobodne aktivnosti. Noćenje.

7.dan: OAXACA – TEHUATEPEC

Doručak. Slobodne aktivnosti *ili fakultativni izlet Monte Alban. Polazak za Tehuatepec, smeštaj u hotel. Noćenje.

8.dan: TEHUATEPEC – SAN CRISTOBAL DA LAS CASAS

Doručak. Polazak za San Cristobal de las Casas. Savezna država Chiapas se nalazi u prašumskoj oblasti, koja poseduje vodopade, kanjone, indijanska sela i arheološka nalazišta Maja. Preporučujemo fakultativni obilazak Sumidero kanjona i vožnju čamcem po reci Grijalva, koja deli državu Chiapas i Tabasco, iznad koje se uzdižu klifovi i do jedan kilometar, kao i upoznavanje sa florom i faunom mesta.

Preporuka agencije fakultativni izlet u majansko selo San Juan de Chamula sa lokalnim vodičem * ili sutradan ujutro.

Nakon toga dolazak u San Cristobal de las Casas. Smeštaj u hotel. Noćenje.

9.dan: SAN CRISTOBAL – PALENQUE

Doručak. Odlazak autobusem do Palenque, koja se nalazi duboko u prašumskom delu Meksika, udaljena od San Cristobala 220km. Palenqua je uz Chitzten Itzu najimpresivnniji arheološki lokalitet Maja u Meksiku, datira iz perioda od oko 400-700 g.n.e. Posećujemo kompleks Palenque sa lokalnim vodičem * narednog jutra pri odlasku iz Palenque: Palata sa kulom, hram Sunca, Hram Krsta, Hram Upisa… Koji svi zajedno okružuju Trg Sunca. Smeštaj u hotel. Noćenje.

10.dan: PALENQUE – CAMPECHE

Doručak. Napustanje hotela i odlazak do mesta Campeche. Smestaj u hotel. Slobodne aktivnosti. Noćenje.

11.dan: CAMPECHE – UXMAL – MERIDA

Doručak. Napuštanje hotela i obilazak arheološkog lokaliteta Uxmal sa lokalnim vodičem, koji je bio religijski, politički i ekonomski centar majanske civilizacije.

 • U Uxmalu se mogu videti ostaci tragova Maja u vidu piramide Patuljaka, Guvernerove Palate i kuće kornjača…

Dolazak u Meridu. Merida je glavni grad savezne države Jukatan , a osnovana je 1542. godine, poznata je kao beli grad, grad folklora i karnevala i važi za jedan od najsigurnijih gradova u Meksiku. Preporuka agencije je individualna poseta La Casa de Montejo u blizini glavnog trga, katedralu poznatu po Hristovoj slici dugoj 7 metara, kao i posetu muzeju Canton Palace koji se nalazi na glavnoj aveniji Meride, zatim Macay muzej i spomenik Monumento a la Patria.

Transfer do hotela i smeštaj. * U zavisnosti od vremena, fakultativno organizovanje obilaska grada sa lokalnim vodicem. Noćenje.

12.dan: MERIDA – CHITZTEN ITZA – CANCUN

Doručak. Napuštanje hotela i poseta arheološkog lokaliteta Chichen Itza (121km). Po dolasku obilazak: piramida Kukulkan, poznatija kao El Castillo – jedno od 7 svetskih čuda modernog sveta, Hram 1000 stubova, ceremonijalno igralište pelote i Opservatorijum. Piramida je medju najvažnijim arheološkim lokalitetima poluostrva Jukatan. Nastavak vožnje i dolazak do Cancuna. Transfer do hotela. Noćenje (4 noćenja u Cancunu).

13.–15.dan: CANCUN

Odmor i slobodne aktivnosti. Boravak u hotelu. Preporuka agencije za fakultativnu posetu letovališta Playa del Carmen, majanskih arheoloskih lokaliteta Tulum i Coba, prirodnih bazena „cenotes“, kao i prelepog ostrva Isla de Mujeres i druzenja sa delfinima.

Tulum – Jedno od najlepših mesta meksičke rivijere, fascinantno po svojoj lokaciji, (autobusom oko 1,5-2 sata vožnje od Cancuna). Mesto se originalno zove zid, jer se nalazi na strmoj obali okrenutoj ka izlasku sunca sa pogledom na Karibe. Poseta arheološkom lokalitetu sa ostacima majanske civilizacije. U popodnevnim satima individualna poseta nekoj od prelepih plaža, El Paraiso… Na neke od tih devičanskih plaža dolaze i ogromne kornjače.

Coba – Coba je mesto moći i ceremonijalni centar majanske civilizacije, mesto poznatih pećina poluostrva Jukatan, nalazi se duboko u džungli u području više plitkih jezera sa tirkiznom bojom vode. Savršeno mesto za ljubitelje ronjenja. (autobusom oko 45min do 1 sata vožnje od Tuluma)

16.-17.dan: CANCUN – MEXICO CITY – PARIZ – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela, transfer do aerodroma i let do Mexico City-a. Presedanje na medjunarodni avio let do Beograda ili Budimpešte.

CENA ARANŽMANA: 2230€

*Napomena =Postoji opcija polaska transferom sa kucne adrese do aerodroma u Budimpesti na let, i isto tako povratka leta do Budimpeste sa transferom do adrese u Beogradu. U tom slucaju bi bio polazak na taj let individualan, ali sa asistencijom predstavnika agencije u Mexico city-u i pripajanje u Mexico city-u grupi koji bi isla letom iz Beograda, a aranzman bi iznosio 380e manje, sa ukljucenim avio taksama sto je 2250e, sto ukljucuje i transfer do i od Budimpeste.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • medjunarodni i lokalni avionski prevoz na navedenim relacijama

 • smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama u hotelima 3* , 3+* ili 4* lokalne kategorizacije na bazi doručka,

 • obroci koji su navedeni u programu putovanja,

 • lokalne ekskurzije navedene u programu putovanja (sa lokalnim vodicima na engleskom, uz asistenciju pratioca grupe-predstavnika agencije: city tour Mexico City uz obilazak Antropoloskog muzeja, obilazak piramide Cholula, razgledanje Pueble, razgledanje Oaxace, obilazak piramida u Palenque, obilazak piramida u Uxmalu, obilazak piramida u Chichen Itzi )

 • transferi i iznajmljeni autobuski prevoz po Mexicu ,

 • troškovi organizacije i vodjenja putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • avio takse u dinarskoj protivvrednosti u iznosu od 320€,

 • ulaznice za arheološke lokalitete, nacionalne parkove i muzeje

 • bakšiš za lokalne vodiče na ekskurzijama,

 • fakultativni izleti (plutajuca pijaca Xochimilco uz posetu muzeja Fride Kalo u Mexico city-u, piramide Teotihuacan u blizini Mexico City-a, izlet u Mitlu/Tule ili Teotitlan u bilizini Oaxace, kanjon Sumidero u blizini San Cristobala, kao i majansko selo San Juan de Chamula, arheoloski lokaliteti Tulum i Coba, kao i cenote u istoj oblasti, letovaliste Playa del Carmen i ostrvo Isla Mujeres u blizini Cancuna)

 • medjunarodno zdravstveno osiguranje sa pokrićem do 35.000€,

 • troškovi pri prikupljanju dokumentacije za dobijanja Meksičke vize (ukoliko posedujete važeću američku vizu, nije potrebna meksička viza). Potrebno je zakazati sastanak, otiči lično u ambasadu, a meksička viza je besplatna i dobija se istog dana prilikom odlaska u ambasadu.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

 • plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese na dan uplate
 • ugovoreni–započeti način plaćanja se ne može naknadno menjati

 • cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni

 • kompletna uplata je do popune mesta tri nedelje pre polaska, cena je radjena na bazi 10 putnika, uz manji broj putnika, cena se koriguje

NAPOMENE:

 • Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa

 • Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika.

 • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

 • Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Meksika.

 • Za sve fakultativne izlete potreban je minimalan broj učesnika da bi se isti realizovali.

 • U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 10 dana pre polaska.

 • U slučaju promene na monetarnom tržištu, kao i promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.

 • Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.

 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualnu materijalnu štetu (kradju, gubitak stvari…) ili bolest putnika

 • Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.

 • Postoji mogućnost promene itinerera na letovima, promene ruta putovanja ali uz obilazak svih navedenih mesta i lokaliteta navedenih u programu, sa čim se ne smanjuje atraktivnost putovanja.

 • Putnici moraju biti psihofizički spremni za put, kao i na eventualne promene i improvizacije na terenu

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja poseduje

licencu OTP 226/2010 od 11.02.2010. godine