Datum polaska:

 

18.07. SUBOTA | 02.08. NEDELJA | 23.08. NEDELJA| 13.09. NEDELJA

POLASCI IZ NOVOG SADA – 24.06. – SREDA I 18.07. SUBOTA – 2000 din po osobi 
 

 

 

Info i rezervacije: 060 522 3152

 

Program putovanja:

 

Polazak iz Beograda u 6.30h kod Vaznesenjske crkve, ulica Admirala Geprata.

 

Vožnja prema manastiru Tumane…

 

Manastir Tumane osnovan je u drugoj polovini 14. veka, kao zadužbina kosovskog junaka Miloša Obilića. Loveći u gustim šumama, Miloš nehotice ranjava svetog pustinjaka Zosima. Ponevši ga ka svome dvoru da mu izvida rane, na mestu gde se danas nalazi crkva, vitez ču poslednje reči pustinjaka: „Tu me mani i pusti me da umrem“. U znak pokajanja za nenamerno ubistvo svetitelja, Miloš Obilić poče da zida crkvu. Došavši do krova, primio je pismo od kneza Lazara u kome ga vladar poziva da tu dokle je stigao mane zadužbinu i pođe u boj na Kosovo. Po slavnoj kneževoj i Miloševoj smrti, pobožan narod završi manastir i dade mu ime Tuman. U manastiru Tumane se kao najveća svetinja, čuvaju mošti Svetog Zosima Tumanskog, Sinaita čudotvorca. Sveti Zosim je sa mnogobrojnim monasima Sinaitima, došao polovinom 14. veka u Srbiju, tražeći tiho mesto za podvig i molitvu, zaštićen pokroviteljstvom monaholjubivog kneza Lazara. Strogo se podvizavao u isposnici – pećini kamenici sve do smrti. Mošti mu vekovima počivaju u manastirskoj crkvi u Tumanu.Preko puta manastirske crkve uz tumansku reku nalazi se stara vodenica. Dolaskom bratstva tokom 2015. i 2016. godine adaptirana je u predivnu gostoprimnicu, sa pastrmskim ribnjakom. Nedaleko od gostoprimnice, nalazi se mini zoo vrt u kome šetaju lama, magarac, poni, emu ptica, guske, patke, crnoglave ovce i zlatokrile utve. Divan i nesvakidašnji ambijent, oaza duhovnog mira i prirodnih lepota, koji zaista vredi posetiti.

 

Prisustvovanje liturgiji i slobodno vreme.

 

U popodnevnim časovima polazak do manastra Nimnik. Odlazak u manastir Nimnik, smeštenog u prelepom prirodnom okruženju, nedaleko od sela Kurjače, opština Veliko Gradište. Poznat je pod imenom Marijanski manastir i posvećen je Prenosu moštiju Svetog Nikolaja Mirlikijskog. 

 

Povratak u Beograd izmedju 18 i 19h.

 

NAPOMENA: AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDNIH LOKALITETA/DESTINACIJA, NASTALIH ZBOG OBJEKTIVNIH OKOLNOSTI, GUŽVI U SAOBRAĆAJU, PROMENE RADNOG VREMENA OBJEKATA KOJI SE OBILAZE I DRUGIH NEPREDVIĐENIH OKOLNOSTI.

 

Cena izleta po osobi: 1200 RSD za polazak iz Beograda 

 

Deca do 5-12 godina – plaćaju 1000din.  imaju sedište u autobusu
Deca do 5 godina – gratis, imaju sedište u autobusu i ulaznice

 

U cenu je uključeno:

 

  • Prevoz modernim turističkim autobusima
  • Usluge licenciranog turističkog vodiča
  • Troškovi organizacije putovanja

 

U cenu nije uključeno:

 

  • Individualni troškovi

 

USLOVI PLAĆANJA: 100 % PRILIKOM REZERVACIJE

 

Organizator izleta je turistička agencija FLAMINGO TRAVEL KLUB.

 

Info i rezervacije: 060 522 3152

 

Uz ovaj program važe OPŠTI USLOVI organizatora izleta.

 

Za realizaciju izleta potreban je minimum od 45 putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo izmene programa,korekciju cene, ili spajanje sa nekom drugom agencijom radi realizacije izleta, kao i otkazivanje izleta najkasnije 3 dana pred putovanje.