+381 11 25 22 710 381 60 522 3152 info@flamingotravelklub.rs

MANASTIR TUMANE – MANASTIR NIMNIK

Datum polaska:

 

14.06. NEDELJA | 24.06. SREDA | 04.07. SUBOTA| 18.07. SUBOTA | 02.08. NEDELJA | 23.08. NEDELJA| 13.09. NEDELJA

POLASCI IZ NOVOG SADA – 24.06. – SREDA I 18.07. SUBOTA
 

Info i rezervacije: 060 522 3152

Program putovanja:

Polazak iz Pančeva u 6h kod Doma omladine.

Polazak iz Pančeva u 6h kod Doma omlafine.
Polazak iz Beograda u 7h sa stare Glavne železničke stanice., kod Plavog voza.

Vožnja prema manastiru Tumane…

Manastir Tumane osnovan je u drugoj polovini 14. veka, kao zadužbina kosovskog junaka Miloša Obilića. Loveći u gustim šumama, Miloš nehotice ranjava svetog pustinjaka Zosima. Ponevši ga ka svome dvoru da mu izvida rane, na mestu gde se danas nalazi crkva, vitez ču poslednje reči pustinjaka: „Tu me mani i pusti me da umrem“. U znak pokajanja za nenamerno ubistvo svetitelja, Miloš Obilić poče da zida crkvu. Došavši do krova, primio je pismo od kneza Lazara u kome ga vladar poziva da tu dokle je stigao mane zadužbinu i pođe u boj na Kosovo. Po slavnoj kneževoj i Miloševoj smrti, pobožan narod završi manastir i dade mu ime Tuman. U manastiru Tumane se kao najveća svetinja, čuvaju mošti Svetog Zosima Tumanskog, Sinaita čudotvorca. Sveti Zosim je sa mnogobrojnim monasima Sinaitima, došao polovinom 14. veka u Srbiju, tražeći tiho mesto za podvig i molitvu, zaštićen pokroviteljstvom monaholjubivog kneza Lazara. Strogo se podvizavao u isposnici – pećini kamenici sve do smrti. Mošti mu vekovima počivaju u manastirskoj crkvi u Tumanu.Preko puta manastirske crkve uz tumansku reku nalazi se stara vodenica. Dolaskom bratstva tokom 2015. i 2016. godine adaptirana je u predivnu gostoprimnicu, sa pastrmskim ribnjakom. Nedaleko od gostoprimnice, nalazi se mini zoo vrt u kome šetaju lama, magarac, poni, emu ptica, guske, patke, crnoglave ovce i zlatokrile utve. Divan i nesvakidašnji ambijent, oaza duhovnog mira i prirodnih lepota, koji zaista vredi posetiti.

Prisustvovanje liturgiji i slobodno vreme.

U popodnevnim časovima polazak do manastra Nimnik. Odlazak u manastir Nimnik, smeštenog u prelepom prirodnom okruženju, nedaleko od sela Kurjače, opština Veliko Gradište. Poznat je pod imenom Marijanski manastir i posvećen je Prenosu moštiju Svetog Nikolaja Mirlikijskog. 

Povratak u Beograd izmedju 18 i 19h.

NAPOMENA: AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDNIH LOKALITETA/DESTINACIJA, NASTALIH ZBOG OBJEKTIVNIH OKOLNOSTI, GUŽVI U SAOBRAĆAJU, PROMENE RADNOG VREMENA OBJEKATA KOJI SE OBILAZE I DRUGIH NEPREDVIĐENIH OKOLNOSTI.

Cena izleta po osobi: 1200 RSD za polazak iz Beograda
Cena izleta po osobi: 1500 RSD za polazak iz Pančeva

Deca do 5-12 godina – plaćaju 1000din.  imaju sedište u autobusu
Deca do 5 godina – gratis, imaju sedište u autobusu i ulaznice

U cenu je uključeno:

  • Prevoz modernim turističkim autobusima
  • Usluge licenciranog turističkog vodiča
  • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

  • Individualni troškovi

USLOVI PLAĆANJA: 100 % PRILIKOM REZERVACIJE

Organizator izleta je turistička agencija FLAMINGO TRAVEL KLUB.

Info i rezervacije: 060 522 3152

Uz ovaj program važe OPŠTI USLOVI organizatora izleta.

Za realizaciju izleta potreban je minimum od 45 putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo izmene programa,korekciju cene, ili spajanje sa nekom drugom agencijom radi realizacije izleta, kao i otkazivanje izleta najkasnije 3 dana pred putovanje.

2020-05-16T14:36:25+01:00 Dan državnosti, Izleti, Srbija izleti|