+381 11 25 22 710 381 60 522 3152 381 60 522 3150 info@flamingotravelklub.rs LICENCA ORGANIZATORA PUTOVANJA OTP 61/2018.

KRSTARENJE MEANDRIMA UVCA – Vikend putovanja

/, Izleti, KRSTARENJE MEANDRIMA UVCA, Vikend putovanja/KRSTARENJE MEANDRIMA UVCA – Vikend putovanja
Manastir Mileseva

sa posetom
Potpećkoj pećini, manastiru Mileševa i Sjenici
Vikend putovanja -2 dana / 1 noćenje / autobusom

Datumi polaska:

01.-02.05.2019.
29.-30.06.2019.
20.-21.07.2019.
31.08.-01.09.2019.

Prvi dan subota: Beograd – Potpećka pećina – Mileševa- Sjenica

Polazak iz Beograda u 06h (tačno mesto polaska biće poznato 2 dana pred put). Vožnja ka Potpećkoj pećini 14 km udaljenoj od Užica sa jednom usputnom pauzom. Ulaz u Potpećku pećinu spada u red monumentalnih dela prirode.Džinovski portal u obliku potkovice, visok 50 m (od korita periodskog toka do svoda), a širok 12 m pri dnu, odnosno 22 m pri vrhu, najviši je pećinski ulaz u Srbiji. Izdubljen je na krečnjačkoj litici, čiji je vertikalni deo visok 72 m. Istražena i uređena dužina za posetioce je 555 m. Ulazno silazna staza ima preko 700 stepenika. Obilazak pećine uz stručnog vodiča.
Nastavak putovanja ka manastiru Mileševa. Manastir Mileševa građen je 1218.i 1219. Kao zadužbina kralja Vladislava, sina kralja Stefana Prvovenčanog. Kralj Vladislav Mileševu je podigao kao svoju zagrobnu ctkvu, kao što je njegov otac podigao Žiču, a deda Studenicu.Mileševskim freskama slavu je, verovatno s pravom, najviše proneo „Anđeo na grobu“ – superiorna pojava koja tako podseća na staru grčku umetnost, potencirana zbog važnosti, u odnosu na susedne svete žene i vojnike, i veličinom i belom bojom haljine. Čvrsto građena, istinita u pokretu, sugestivna u pogledu, malo pomerena u stranu slike, pa ipak u centru kompozicije, sama po sebi simbol je mladosti i trajanja. Posle obilaska manastira i manastirske riznice, polazak za Sjenicu.

Dolazak u Sjenicu. Smeštaj u hotel. Posle kratkog odmora krećemo u obilazak Sjenice: džamije Sultan Valide,sjeničke kuće, mlekare Elko-mlek gde gosti mogu da probaju i kupe sjeničke specijalitete: papriku,sir,kajmak….

Drugi dan nedelja: Sjenica – Uvac – Beograd

Doručak. Napuštanje smeštaj i vožnja do kampa rendžera na ulazu u Specijalni rezervat prirode Uvac. Ukrcavanje u čamce i vožnja kroz meandre reke Uvac, uz razgledanje gnezda beloglavog supa.
Obilazak Ledene pećine, do čijeg ulaza se može stići samo sa reke, jedne od pećina koji čine fascinantni Ušački pećinski system. Po povratku sa krstarenja, slobodno vreme za ručak u prirodi. Fakultativno, vožnja od 20 minuta po livadama do vidikovca Molitva, odakle se pruža predivan pogled na uklještene meander Uvca. Kratko slobodno vreme.

Polazak za Beograd u popodnevnim časovima. Dolazak na mesto polaska u večernjim časovima oko 21- 22h.

NAPOMENA: AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDNIH LOKALITETA/DESTINACIJA, NASTALIH ZBOG OBJEKTIVNIH OKOLNOSTI, GUŽVI U SAOBRAĆAJU, PROMENE RADNOG VREMENA OBJEKATA KOJI SE OBILAZE I DRUGIH NEPREDVIĐENIH OKOLNOSTI.

Cena aranžmana po osobi: 4990 RSD

Deca imaju popust samo uz pratnju dve punoplatežne osobe.
Deca do 5-12 godina – imaju popust 30%, imaju sedište u autobusu i ležaj u hotelu
Deca do 5 godina – gratis, imaju sedište u autobusu i ulaznice, dele ležaj sa odraslom osobom

1/1 soba isključivo na upit doplata 1900,00 din
Polazak iz Novog Sada- doplata za transfer 1000 din – minimum 15 putnika
Polazak iz Zrenjanina – doplata za transfer 1500 din – minimum 15 putnika
Polazak iz Pančeva-doplata 1000 din -minimum 10 putnika

Način plaćanja:
– 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pred put
– 40% prilikom rezervacije, ostatak na 2 rate čekovima, realizacija čekova 15. u mesecu

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

  • Prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (audio i video), od 16 do 87 mesta u zavisnosti od broja putnika
  • 1 noćenje sa doručkom u hotelu-apartmanima 3* u Sjenici
  • Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom putovanja
  • Troškove organizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

  • Ulaznica za Potpećku pećinu -240 rsd
  • Vožnja čamcima na Uvcu sa ulaznicom u Specijalni rezervat prirode – 1100 rsd
  • Ulaznica za Ledenu pećinu-150rsd
  • Ručak u prirodi -600rsd
  • Fakultativna vožnja kombijima do vidikovca Molitva – 700 rsd
  • Individualne troškove putnika

OBAVEZNA UPLATA ZA KRSTARENJE I ULAZNICE- U AGENCIJI
PRIJAVA ZA RUČAK U AGENCIJI, PLAĆANJE NA LICU MESTA VODIČU

Fakultativni izleti: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza,parking, vodiča, ulaznica, organizacije… Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je lokalni partner.

Za realizaciju putovanja potreban je minimum od 45 putnika.

U slučaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo izmene programa,korekciju cene, ili spajanje sa nekom drugom agencijom radi realizacije putovanja, kao i otkazivanje putovanja najkasnije 5 dana pred putovanje.

Cenovnik važi od 08.02.2019.