Polazak iz Beograda i Novog Sada

Datumi polaska:

15.08.2020.  |  29.08.2020.  |  12.09.2020.

Program putovanja:

Polazak iz Novog Sada 4.30h kod Lokomotive, iz Beograda u 6h kod Vaznesenjske crkve, ulica Admirala Geprata.

Vožnja Ibarskom magistralom sa usputnim pauzama radi odmora. Dolazak do mesta u specijalnom rezervatu prirode Uvac odakle se kreće do vidikovca Molitva, organizovanim kombi prevozom (uz doplatu). Slobodno vreme za uživanje u prelepim meandrima Uvca.

Posle posete vidikovcu, dolazak do mesta polaska na krstarenje. Krstari se meandrima Uvca u dužini od 12-13 km, gde će posetioci moći da vide Devojačku stenu, gnezdište beloglavih supova, Nemanjin grad, viseći most… Krstarenje kanjonom i širokim prostranstvima Uvačkog jezera traje između 2,5 i 3 sata. U toku krstarenja posetioci će imati priliku da posete i Ledenu pećinu.

Posle krstarenja organizovan je ručak u prirodi (fakultativno). U ponudi su dva menija: sveža pastrmka ili meso sa roštilja, uz čašicu domače rakije, vina, sokova…

Povratak u Beograd oko ponoći.

Specijalni rezervat prirode „Uvac“ je prirodno dobro od izuzetnog značaja, tj. prirodno dobro I kategorije. Nalazi se u jugozapadnoj Srbiji u okviru Starovlaško – raške visije. Okružen je planinama Zlatar, Murtenica, Čemernica, Javor i Jadovnik. Kanjon reke Uvac se smatra za jedno od najlepših mesta u Srbiji,poznat je po svojim uklještenim meandrima. Oko 2/3 rezervata se nalazi na teritoriji opštine Nova Varoš, dok se 1/3 nalazi na teritoriji opštine Sjenica. Minimalna nadmorska visina rezervata je 760 m, a maksimalna 1322 m.

Beloglavi sup je simbol kanjona reke Uvac. Beloglavi sup je vrsta orla lešinara, impozantne veličine, raspona krila i do 3 metra što ga čini moćnim letačem čiji let su istraživali i naučnici – aeronautičari i primenjivali pri konstrukciji letelica. Njegova uloga u lancu ishrane u ekosistemu je jedinstvena i nezamenljiva – isključiva hrana su mu uginule životinje, čime se sprečava širenje zaraze i vrši prirodna reciklaža. Pre dvadeset godina ova retka vrsta je bila pred izumiranjem. Tada je u kanjonu boravilo svega 7 jedinki beloglavog supa, danas ih ima oko 300, zahvaljujući osnivanju fonda za zaštitu beloglavog supa. Ove prelepe ptice imaju jednog partnera za ceo život, ženka leže samo jedno jaje godišnje i imaju raspon krila od 2,7 metara. Uvac je stanište za još 100 vrsta ptica. Neke od njih su suri orao, planinski puzgavac, vodomar, buljina… Uvac izvire u selu Caričina, a uliva se u Lim.Izvor je helokrenog tipa i drenira deo severoistočne padine planine Ozren. Nizvodno, u njega se uliva veći broj manjih bezimenih potoka koji dreniraju ostatak Ozrena. Dužina toka reke Uvac je 119 km.Tok reke Uvac je pregrađen branama koje formiraju tri jezera koja ispunjavaju veći deo klisure:Uvačko (Sjeničko) jezero,Zlatarsko jezero i Radoinjsko jezero.

Ušački pećinski sistem je najveći dosad poznati pećinski sistem u Srbiji, odnosno najveći speleološki objekat u Srbiji. U sastav Ušačkog pećinskog sistema ulaze Ušačka pećina, Ledena pećina i jama Bezdana. Prolaskom kroz Ledenu pećinu, posetoci će moći da vide mnogobrojne visoke dvorane ukrašene prirodnim pećinskim ukrasima,visokim stubovima,bigrenim kadama ispunjenih vodom,kao i nebrojanim stalaktitima i stalagmitima koji vise sa vrha pećinskog masiva do dužine i od 10 metara,stvarajući tako prizor dugačkih draperija i saliva, tako da je nauivaju podzemnim ledenim dvorcem.Sama Ledena pećina je dugačka oko 2,5 km i ime je dobila zbog njene konstantne temperature koja ne prelazi, niti se spušta ispod 8 stepeni Celzijusa.

NAPOMENA: AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDNIH LOKALITETA/DESTINACIJA, NASTALIH ZBOG OBJEKTIVNIH OKOLNOSTI, GUŽVI U SAOBRAĆAJU, PROMENE RADNOG VREMENA OBJEKATA KOJI SE OBILAZE I DRUGIH NEPREDVIĐENIH OKOLNOSTI.

Cena izleta po osobi:3.500 RSD za polazak iz Beograda4.500 RSD za polazak iz Novog Sada

Deca do 5-12 godina – plaćaju 2800 rsd od cene aranžmana – imaju sedište u autobusu
Deca do 5 godina – 1500 rsd, imaju sedište u autobusu

U cenu je uključeno:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča
 •  Krstarenje meandrima Uvca sa ulaznicom u Ledenu pećinu i Specijalni rezervat prirode Uvac – 1250 rsd
 • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

 • Individualni troškovi
 • Ručak u prirodi – 650 rsd
 • Vožnja kombi vozilima do vidikovca Molitva – 700 rsd

OBAVEZNA PRIJAVA ZA KRSTARENJE, VOŽNJU DO VIKIDOVCA I RUČAK PRI REZERVACIJI. PLAĆANJE PRE POLASKA.

USLOVI PLAĆANJA: 50% PRI REZERVACIJI, 50% NAJKASNIJE 15 DANA PRED PUT

USLOVI OTKAZIVANJA:

 • Do 30 dana pred put moguć otkaz uz povraćaj novca ili promena termina izleta, posle toga moguć otkaz samo uz validnu medicinsku dokumentaciju ili uz zamenu putnika, u protivnom se zaračunavaju storno troškovi, i to:
  1. 29-15 dana – agencija zadržava 30% od cene izleta.
  2. Od 14 – 3 dana –agencija zadržava 80% od cene izleta.
  3. Manje od tri dana pred put-agencija zadržava 100% od cene izleta.

Organizator izleta je turistička agencija FLAMINGO TRAVEL KLUB.
Uz ovaj program važe OPŠTI USLOVI organizatora izleta.

Za realizaciju izleta potreban je minimum od 25 putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo izmene programa,korekciju cene, ili spajanje sa nekom drugom agencijom radi realizacije izleta, kao i otkazivanje izleta najkasnije 3 dana pred putovanje.

Cenovnik važi od 30.04.2020.