Datumi polaska:

29.08.2020.-subota  |  13.09.2020.-nedelja

KRSTARENJE JEZEROM PERUĆAC KOLAŽ

Program putovanja:

Polazak iz Beograda u 6.30h kod Vaznesenjske crkve, ulica Admirala Geprata.

Vožnja do Bajine Bašte sa jednom pauzom radi osveženja.

Dolazak do poznate KUĆICE NA DRINI. Već tri decenije, “Kućica na steni”,predstavlja jedan od najoriginalnijih graditeljskih poduhvata i autentični simbol ovog kraja.Davne 1968., uz pomoć nekolicine drugara, zaljubljenika u reku, na velikoj steni na sredini Drine podigao ju je Milija Mandić zvani Gljiva. Napravili su skromnu drvenu kućicu u kojoj su mnogobrojni bajinobaštanski đaci i studenti provodili veliki deo svog letnjeg školskog raspusta. Od tada do danas, generacije devojaka i mladića započinjali su svoje prve plivačke i kajakaške zaveslaje, da bi kasnije, mnogi među njima, postizali vrhunske sportske rezultate. Baš u ovoj kućici sazrela je ideja za osnivanje Kajakaškog kluba “Drina”, čiji su kajakaši osvojili mnogo medalja.Na žalost, nepredvidiva i neukrotiva Drina, ume svojom vrlo neprijatno da iznenadi, veliki vodostaji više puta su plavili, rušili i odnosili kućicu, ali ju je Gljiva  uvek popravljao, vraćao staru i podizao novu. U decembru 1999. nabujala Drina je po peti put odnela kućicu.Na obnovu se čekalo sve do 2005 godine. Po šesti put je obnovljena kada su na steni izlivene dve stabilne betonske grede kao čvrsta osnova za postavljanje drvenog objekta.Nakon velike poplave u decembru 2010.godine moćna Drina je ponovo skinula kućicu sa stene, da bi od 2011. ona ponovo krasila reku Drinu,kao prepoznatljiv simbol Bajine Bašte.Pauza za slikanje i osveženje.

Nastavak putovanja do JEZERA PERUĆAC i ukrcavanje na brodić.

KRSTARENJE JEZEROM PERUĆAC U TRAJANJU OD DVA SATA.

Na brodiću možete kupiti neko osveženje, alkoholna i bezalkoholna pića, vodu,sokove.Jezero Perućac nalazi se na 290 mnv. Nastalo 1966. godine kada je Josip Broz Tito pustio u pogon 3 agregata HE „Bajina Bašta“ u Perućcu. Stvaranje veštačke akumulacije nije narušilo iskonsku lepotu ovog kraja, već je dopunila turističku razglednicu Bajine Bašte.

SLOBODNO VREME ZA RUČAK I KUPANJE NA PONTONSKOJ PLAŽI (oko 3h). Na plaži postoje tuševi, nema ležaljki. Ručak individualni.

U povratku, oko 17h polazak do reke Vrelo.

U naselju Perućac, desetak kilometara od Bajine Bašte, teče verovatno najkraća reka u svetu. Duga je ravno 365 metara, pa mnogi kažu da je REKA VRELO, bistra kao oko, duga – godinu dana. Ova reka koja se posle kraćeg toka i predivnog vodopada uliva u Drinu, ima sve što imaju i one mnogo veće svetske reke – veliki, moćni izvor iz koga kulja beličasta voda, jedan ribnjak na desnoj obali, vodenicu na levoj, jednu levu pritoku u vidu bistrog potočića, naselje na levoj obali, dva mosta.

Drina sa rekom Vrelo je u akciji izbora sedam srpskh čuda prirode u organizaciji Turističke organizacije Srbije proglašena za prvu prirodnu lepotu Srbije. U blizini reke Vrelo nalazi se lokalitet Mramorje,gde postoji srednjevekovno groblje koje je ispunjeno nadgrobnim spomenicima-STEĆCIMA. Najstariji potiču iz XIV i XV veka, a ima ih različitih po veličini i načinu obrade, od krečnjačkih sarkofaga dužine 2 m a širine i visine 1m do položenih nadgrobnih ploča. Ispitivanja 50-tih XX utvrđeno je da je od nekada zabečeženih 200 sada je sačuvano svega 93 spomenika. Samo nekoliko primeraka je ukrašeno klesanjem ( mač, štit, krug i polumesec ). Zbog svoga značaja lokalite Mramorje je 1968.god. zaštićen kao spomenik kulture od izuzetnog značaja za Srbiju. Slični stećci postoje i u selu Rastištima.

Obilazak reke Vrelo.

U večernim satima polazak za Beograd.

Dolazak  u Beograd u kasnim večernjim satima, između 22- 23h.

NAPOMENA: AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDNIH LOKALITETA/DESTINACIJA, NASTALIH ZBOG OBJEKTIVNIH OKOLNOSTI, GUŽVI U SAOBRAĆAJU, PROMENE RADNOG VREMENA OBJEKATA KOJI SE OBILAZE I DRUGIH NEPREDVIĐENIH OKOLNOSTI.

Cena izleta po osobi je: 3500 dinara

Deca do 5-12 godina – plaćaju 2900,00- imaju sedište u autobusu i vožnju do vidikovca
Deca do 5 godina – gratis, imaju sedište u autobusu i vožnju do vidikovca

U cenu je uključeno:

  • Prevoz modernim turističkim autobusima
  • Usluge licenciranog turističkog vodiča
  • Troškovi organizacije putovanja
  • Krstarenje jezerom Perućac u trajanju od 2h-uz osveženje (kisela voda i sokovi)

U cenu nije uključeno:

  • Individualni troškovi
  • Ručak

USLOVI PLAĆANJA: 1000% PRILIKOM REZERVACIJE

USLOVI OTKAZIVANJA:

  • Do 30 dana pred put moguć otkaz uz povraćaj novca ili promena termina izleta, posle toga moguć otkaz samo uz validnu medicinsku dokumentaciju ili uz zamenu putnika, u protivnom se zaračunavaju storno troškovi, i to:
  • 29-15 dana – agencija zadržava 30% od cene izleta.
  • Od 14 – 3 dana –agencija zadržava 80% od cene izleta.
  • Manje od tri dana pred put-agencija zadržava 100% od cene izleta.

Organizator izleta je turistička agencija FLAMINGO TRAVEL KLUB.

Uz ovaj program važe OPŠTI USLOVI organizatora izleta.

Za realizaciju izleta potreban je minimum od 35 putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo izmene programa,korekciju cene, ili spajanje sa nekom drugom agencijom radi realizacije izleta, kao i otkazivanje izleta najkasnije 3 dana pred putovanje.

Cenovnik važi od 10.08.2020.