+381 11 25 22 710 381 60 522 3152 info@flamingotravelklub.rs

KOPORIN-POKAJNICA -JAGODINA

////KOPORIN-POKAJNICA -JAGODINA
Manastir Koporin

Datumi polaska:

07.04.-nedelja

26.05.-nedelja

27.07.-subota

Program putovanja:

Polazak iz Beograda u 8h (tačno mesto polaska biće poznato dva dana pred put).

Vožnja do manastira Koporin. S razlogom se veruje da jedan od najvećih srpskih svetaca despot Stefan pomaže nerotkinjama koje se pomole na njegovim moštima.
Manastir Koporin nalazi se blizu Velike Plane. Manastir je podiga despot Stefan Lazarević u znak zahvalnosti zbog toga što je ostao živ u bici kod Angore 1402. godine i povratka sestre Olivere koja je predata turskom sultanu nakon bitke na Kosovu.U manastiru Koporin pronađene su i mošti ovog srpskog svetitelja koje se danas nalaze u ćivotu u manastirskoj crkvi.Ćivot se otvara dva puta godišnje – 1. avgusta na dan smrti despota Stefana, i dve nedelje kasnije, kada je slava hrama. Manastirska crkva građena je u starom srpskom stilu. Freske su delimično očuvane i to: Veliki praznici,Stradanje Hristovo,Sveti ratnici i druge. Manastir je više puta rušen a zadnji put je obnovljen 1880. godine.  Nedaleko od manastiriskih zidina nalazi se izvor lekovite vode, koji je takođe podigao Despot Stefan, na mestu gde mu je od lova ranjeni konj pao ali se povratio nakon što je napojen izvorskom vodom. Manastir je dobro održavan.Ženski je, aktivan je i o njemu brinu monahinje.
Nastavak putovanja do manastira Pokajnica. Crkva-brvnara manastira Pokajnica nalazi se u ataru Starog Sela, oko 5 km udaljena od centra Velike Plane. Manastirska crkva-brvnara posvećena je Svetom ocu Nikolaju Mirikijskom (letnji Sveti Nikola) i ulazi u red najznačajnih crkava ove vrste u Srbiji, pa je proglašena za spomenik izuzetne vrednosti. Sagrađena je 1818. godine o čemu svedoči urezan natpis na brvnu pokraj ulaznih vratiju i prestona ikona Sveti Đorđe ubija aždahu, na kojoj se nalazi tekst o zadužbinbaru, vojvodi Smederevske nahije, Vujici Vuličeviću. Sagrađena je posle ubistva Karađorđa u Radovanjskom lugu 1817. Godine. Narod joj je dao ime Pokajnica tumačeći ovaj čin kao znak pokajanja Vujice Vuličevića za ubistvo svog kuma Karađorđa.Crkva-brvnara manastira Pokajnica je intervencijama Zavoda za zaštitu spomenika kulture 1951. i 2003. godine u podpunosti sačuvala svoju autentičnost. Bila je dugo vreme zajednička parohijska crkva za Staro i Novo Selo, Rakinac, Radovanje i Veliku Planu a 1954. godine pretvorena je u opštežiteljni manastir sa muškim bratstvom, da bi dolaskom sestrinstva manastira Sveta Trojica sa Kosova i Metohije 1992. godine postao ženski manastir.

Nastavak putovanja do Jagodine, vožnja auto putem Beograd-Niš.

Jagodina je poslednjih godina postala nezaobilazna turistička destinacija, u čiju se turističku ponudu ubrajaju: Akva park, Zološki vrt, Muzej voštanih figura, Gradski park-Đurđevo brdo sa prvim veštačkim vodopadom u Srbiji visine 7m. Poseta Muzeju voštanih figura (fakultativno) i Gradskom parku.

Povratak u Beograd do 19h.

NAPOMENA: AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDNIH LOKALITETA/DESTINACIJA, NASTALIH ZBOG OBJEKTIVNIH OKOLNOSTI, GUŽVI U SAOBRAĆAJU, PROMENE RADNOG VREMENA OBJEKATA KOJI SE OBILAZE I DRUGIH NEPREDVIĐENIH OKOLNOSTI.

Cena izleta po osobi:  1690 rsd

SPECIJALNA CENA ZA REZERVACIJE DO 14.12. – 1390 rsd

Deca do 5-12 godina – plaćaju 60%, imaju sedište u autobusu
Deca do 5 godina – gratis, imaju sedište u autobusu i ulaznice

U cenu je uključeno:

  • Prevoz modernim turističkim autobusima
  • Usluge licenciranog turističkog vodiča
  • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

  • Individualni troškovi
  • Ulaznice u Jagodini, Muzej Voštanih figura-200 rsd, Zoo vrt – 200 rsd
  • Ručak u Jagodini

USLOVI PLAĆANJA:100 % PRILIKOM REZERVACIJE

USLOVI OTKAZIVANJA:

  • Do 15 dana pred put moguć otkaz uz povraćaj novca ili promena termina izleta, posle toga moguć otkaz samo uz validnu medicinsku dokumentaciju ili uz zamenu putnika, u protivnom se zaračunavaju storno troškovi, i to:
  • 14-7 dana – agencija zadržava 30% od cene izleta.
  • Od 6 -3dana –agencija zadržava 80% od cene izleta.
  • Manje od tri dana pred put-agencija zadržava 100% od cene izleta.

Organizator izleta je turistička agencija FLAMINGO TRAVEL KLUB.

Uz ovaj program važe OPŠTI USLOVI organizatora izleta.

Za realizaciju izleta potreban je minimum od 25 putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo izmene programa,korekciju cene, ili spajanje sa nekom drugom agencijom radi realizacije izleta, kao i otkazivanje izleta najkasnije 3 dana pred putovanje.

LICENCA ORGANIZATORA PUTOVANJA OTP 61/2018.

Cenovnik važi od 14.11.2018.

2018-12-14T06:28:44+01:00 Centralna Srbija, Srbija izleti, Srbija ture|