+381 11 25 22 710 381 60 522 3152 info@flamingotravelklub.rs

ISTANBUL

//ISTANBUL
Istanbul

ISTANBUL – 3 NOĆENJA, autobusom

Datumi polaska:

 • 13. – 18.02.2019. Dan državnosti
 • 30.04. – 05.05.2019. Prvi maj

Koja je vaša prva asocijacija na Istanbul?
Jedini grad na svetu koji se nalazi na dva kontinenta,neverovatan spoj Istoka i Zapada na jednom mestu, prestonica tri velika carstva, rimskog, vizantijskog i otomanskog. Danas velegrad sa preko 13 miliona stanovnika, sa modernim trgovima kao što je Taksim i starovremnskim kao što je Sultanahmet, Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu. Ne propustite da posetite Plavu Džamija, Hipodrom ,Aja Sofiju, Topkapi palate, Vaseljensku patrijaršiju, Dolmabahče palate…Uživajte u šetnji Kapali čaršijom i ne propustite Krstarenje Bosforom i uverićete se zašto je ovaj grad tako poseban i drag svakom putniku, kome jedna poseta nije dovoljna.

1.DAN : BEOGRAD/ISTANBUL

Polazak u 14h (tačno mesto polaska biće poznato dva dana pred put). Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima.

2.DAN : ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Zlatni rog, Galata most, centar grada Taksim. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.DAN: ISTANBUL

Doručak.Polazak na fakulatativni obilazak sa lokalnim vodičem : Trga Sultan Ahmed, nekadašnjeg Antičkog hipodroma, obilazak Plave džamije, Aja Sofije i Topkapi dvorca… Šetnja do Kapali čaršije. Slobodno vreme za kupovinu i individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Fakultativni odlazak na večeru u nacionalni restoran, tzv. Tursko veče sa trbušnim plesačicama. Noćenje.

4.DAN: ISTANBUL

Dorucak. Polazak na fakultativni odlazak do Vaseljenske Patrijaršije. Posle posete Patrijaršije fakultativno krstarenje Bosforom. U večernjim časovima Fakultativni odlazak na večeru u nacionalni restoran – Tursko veče sa plesačicama. Povratak u hotel. Noćenje.

5.DAN : ISTANBUL – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme. U podnevnim satima polazak za Beograd. Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima.

6.DAN:BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.

Cena aranžmana po osobi: 109 eura

SPECIJALNA CENA za rezervacije do 15.01. – 99 eur

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (audio i video), od 16 do 87 mesta
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Istanbulu u 1/2 ili 1/2+1 sobama
 • Obilazak grada sa lokalnim vodičem + panoramsko razgledanje grada
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom putovanja
 • Troškove organizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Putno zdravstveno osiguranje
 • Individualne troškove putnika
 • Fakultativne programe: Obilazak Aja Sofije, Plave Džamije i Top Kapi palate (ulaznice i vodič) – 45 eur, (min 20 osoba), uračunate ulaznice
  Krstarenje Bosforom sa Vaseljenskom patrijaršijom – 25 eura
 • Večera sa nacionalnim programom – 30 eura
 • Dolmabahče palata – 30 eura centralna zgrada bez harema, vodič, ulaznice, prevoz (minimum za realizaciju 25 putnika)

NAPOMENA U VEZI SMEŠTAJA :

OPIS HOTELA: HOTEL “BUYUK PARIS“ 3*** se nalazi u centru starog dela grada Istanbula-LALELI.  U hotelu je dostupan WI-FI, Sobe su 1/2i1/3. Svaka soba poseduje klimu i zasebno kupatilo, TV, restoran nacionalne kuhinje i kafe bar. Ili neki sličan hotel iste kategorizacije u starom delu grada Istanbula.

* Putnici će biti obavešteni u kom hotelu će biti smešteni na bazi navedene usluge jedan dan pred polazak. U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 12:00 časova, po lokalnom vremenu.

NAPOMENA: AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDNIH LOKALITETA/DESTINACIJA, NASTALIH ZBOG OBJEKTIVNIH OKOLNOSTI, GUŽVI U SAOBRAĆAJU, PROMENE RADNOG VREMENA OBJEKATA KOJI SE OBILAZE I DRUGIH NEPREDVIĐENIH OKOLNOSTI.

Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate.
Deca imaju popust samo uz pratnju dve punoplatežne osobe.
Deca do 5-12 godina – imaju popust 20 %, imaju sedište u autobusu i ležaj u hotelu
Deca do 5 godina – gratis, imaju sedište u autobusu, dele ležaj sa odraslom osobom 1/1 soba isključivo na upit uz doplatu

Način plaćanja:

 1. 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pred put
 2. 40% prilikom rezervacije, ostatak na 3 rate čekovima, realizacija čekova 15. u mesecu
 3. Plaćanje po predračunu izdatom od strane organizatora sa rokom plaćanja od 3 dana.
 4. 40% prilikom rezervacije, ostatak putem administrativne zabrane na 3 rate.
OBAVEZNA PRIJAVA ZA FAKULTATIVNE IZLETE U AGENCIJI, PLAĆANJE NA LICU MESTA VODIČU

Fakultativni izleti: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza,parking, vodiča, ulaznica, organizacije… Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je lokalni partner.

Organizator putovanja je turistička agencija FLAMINGO TRAVEL KLUB, licenca organizatora OTP 61/2018.
Uz ovaj program važe OPŠTI USLOVI organizatora putovanja.
Za realizaciju izleta potreban je minimum od 50 putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo izmene programa,korekciju cene, ili spajanje sa nekom drugom agencijom radi realizacije putovanja, kao i otkazivanje najkasnije 5 dana pred putovanje.
Cenovnik važi od 10.12.2018.

2019-01-15T06:30:55+01:00 Izleti|