Datumi polaska:

 • 29.08. – subota 
 • 05.09. – subota
 • 20.09. – nedelja

Info i rezervacije: 060 522 3152

PROGRAM PUTOVANJA
Polazak iz Beograda u 8h kod Vaznesenske crkve u ulici Admirala Geprata.

Vožnja do Deliblatske peščare. Na samo sat vremena udaljenosti od Beograda, u južnom Banatu smešteno je izletište „Devojački bunar“, prava zelena oaza usred „Peska”, kako lokalci zovu Deliblatsku peščaru.
Deliblatsku peščaru napravili su vetrovi ledenog doba, koji su nanosili slojeve peska i plavina Dunava i drugih banatskih reka. Zbog velike raznovrsnosti biljnog i životinjskog sveta i ruže vetrova, Deliblatska peščara proglašena je Specijalnim rezervatom prirode. U „Evropskoj sahari“, nalazi se oko 900 biljnih vrsta (banatski božur, stepski božur, šerpet, bademić, kleka, virgilijski hrast, lužnjak, bela lipa, bagrem, crni i beli bor…), a životinjski svet čine peščarski insekti i razne vrste ptica (orao krstaš, stepski soko, tekunica, slepo kuče i stepski skočimiš…), a prisutne su i šumske životnje poput vukova, jelena, srna i divljih svinja. 

Popularno izletište „Devojački bunar“, prava zelena oaza, ispuniće želje posetilaca, bilo da su one vezane za odmor, uživanje i zabavu u prirodi, jahanje konja u obližnjoj ergeli, degustaciju kvalitetnih vina, kupovinu proizvoda iz lokalnih domaćinstava. Kratka pauza za kafu ili čaj.

Nastavak putovanja do DVORAC HAJDUČICA. Obilazak dvorca -ulazak u nerenovorani kompleks, autentičan iz vremena nastanka u 19.veku.Zamak se vezuje za porodice Dunđerski i Damaskin.Obilazak manastira Hajdučica-ženskog  manastira koji je posvećen Arhangelu Gavrilu.

Najpoznatiji pripadnik banatske porodice Damaskin je svakako bio Arsen Damaskin, slavni lovac koji je proputovao Afriku, koji je objavio putopis sa doživljajima pod nazivom „Na visoravni Masaja“ 1906. godine. Ipak, nije on jedini stanovnik dvorca koji je vredan pomena. Ištvan Damaskin je dobio plemićku titulu 1799. Godine. Uskoro je kupio stepu oko Hajdučice od kraljevske riznice, ali se stalno naselje uspeo da napravi tamo tek iz drugog pokušaja 1824. godine. Evidencija kaže da je tada već sagradio dvorac, a oko njega je naseljeno selo, a svoje mađarsko ime nosi po njegovom osnivaču- Istvánvölgy (Ištvanova dolina).

Nastavak putovanja do DVORAC JAGODIĆI. Dolazak u dvorac Jagodića, zadržavanje oko sat vremena.

Dvorac je sagrađen na ivici šume, 1835. godine za Petra Jagodića.Pripada vrsti poljskih dvoraca, a oko njega postoji nekoliko parkova, među kojima su francuski i engleski parkovi bogati retkim i egzotičnim biljnim vrstama. U dvorcu se nalazi i šuma Koprivić, koja je zaštićena kao prirodna retkost.Četiri stuba sa korintskim kapitelima i višestruko profilisana arhitektonska greda nose krov dvorišnog trema. Renoviranje zgrade započelo je 2007. godine, a posle obnove dvorac Jagodić izgleda dostojno plemićke porodice poput porodice Jagodić.Obilazak renoviranog dvorca.

Nastavak putovanja do DVORCA KAPETANOVO.Obilazaka dvorca.
Neo – gotički dvorac izgrađen 1904. godine, nalazi se u blizini puta Vršac-Zrenjanin, oko 2 km jugozapadno od malog sela Stari Lec.1991. godine uvršten je na nacionalnu listu spomenika i kulture od velikog značaja i od tada je zaštićen.

Dvorac Kapetanovo je 1938. godine na aukciji prodato bogatom trgovcu „Franc Maj“. Kupio ga je kao glavni deo miraza svoje kćeri. Nakon venčanja, ona i njen suprug Milan Kapetanov su se doselili, a dvorac je dobio njegovo ime. Za to vreme, Kapetanovo je cvetalo. Stvorili su velike fontane i bašte širom zgrada dvorca, Milan je bio vlasnik Kapetanova do kraja Drugog svetskog rata, gde je dvorac zauzela vlada komunističke Jugoslavije.1987. godine započela je obnova, ali je ubrzo napuštena nakon osnovnih radova na konzervaciji. Tada su u avgustu 2006. započeli ogromni radovi na obnovi dvorca i renoviran je u restoran sa hotelom.Kako je dvorac pod zaštitom Srpske akademije nauka i umetnosti, rekonstrukcija je bila verna restauracija originalnog dizajna.

Nastavak putovanja do Vršca. Dolazak u Vršac između 15.30-16h. Slobodno vreme za individualni ručak i individualne aktivnosti do polaska za Beograd oko 18h, bez razgledanja grada i ulaska u objekte.

Ovaj grad bogate istorijom, smešten na u podnožju Vršačkih planina i od granice sa Rumunijom udaljen je svega 14 km. Ovde se nalaze mnogobrojne karakteristične građevine iz 18.i 19.veka: Gradska kuća, stara apoteka iz 1784.barokna zgrada, koja se nalazi u sastavu Gradskog muzeja i u njoj se nalazi spomen-zbirka Paje Jovanovića, među kojima je i čuveni Pajin Triptihon, Vladičin dvor, rimokatolička Crkva Sv. Gerharda od Sagreda ( najveća rimokatolička crkva u Srbiji, a bila je druga po veličini u SFRJ, odmah posle zagrebačke katedrale. Dovršena je 1863. godine i ima funkcionalne orgulje na kojima se redovno održavaju koncerti ), Pravoslavna Crkva Sv. Oca Nikolaja sagrađena je 1785. godine i tada je bila najveća srpska pravoslavna crkva severno od Save i Dunava. Simbol grada je Vršački zamak, najstariji zamak na teritoriji Vojvodine. U ovom gradu je otac Srpske drame  Jovan Sterija Popović, kao i poznati slikar Paja Jovanović.

Dolazak u Beograd između 19-19.30h.

NAPOMENA: AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDNIH LOKALITETA/DESTINACIJA, NASTALIH ZBOG OBJEKTIVNIH OKOLNOSTI, GUŽVI U SAOBRAĆAJU, PROMENE RADNOG VREMENA OBJEKATA KOJI SE OBILAZE I DRUGIH NEPREDVIĐENIH OKOLNOSTI.

Info i rezervacije: 060 522 3152

Cena izleta po osobi je: 1390 dinara – polazak iz Beograda
Cena izleta po osobi je: 1790 dinara – polazak iz Novog Sada

Deca do 5-12 godina – plaćaju 1000rsd cene aranžmana, imaju sedište u autobusu
Deca do 5 godina – gratis, imaju sedište u autobusu

U cenu je uključeno:

 • Prevoz modernim turističkim autobusima
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča
 • Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uključeno:

 • Individualni troškovi
 • Ulaznica za SVA TRI DVORCA – 450 din.
 • Ručak u Dvorcu Kapetanovo – 800 din, obavezna prijava pri rezervaciji, plaćanje vodiču na licu mesta 
 • USLOVI OTKAZIVANJA:
 • Do 30 dana pred put moguć otkaz uz povraćaj novca ili promena termina izleta, posle toga moguć otkaz samo uz validnu medicinsku dokumentaciju ili uz zamenu putnika, u protivnom se zaračunavaju storno troškovi, i to:
 • 29-15 dana – agencija zadržava 30% od cene izleta.                       
 • Od 14 – 3 dana –agencija zadržava 80% od cene izleta.          
 • Manje od tri dana pred put-agencija zadržava 100% od cene izleta.

Organizator izleta je turistička agencija FLAMINGO TRAVEL KLUB.

Uz ovaj program važe OPŠTI USLOVI organizatora izleta.

Za realizaciju izleta potreban je minimum od 45 putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo izmene programa,korekciju cene, ili spajanje sa nekom drugom agencijom radi realizacije izleta, kao i otkazivanje izleta najkasnije 3 dana pred putovanje.