+381 11 25 22 710 381 60 522 3152 info@flamingotravelklub.rs

Đavolja Varoš – Kopaonik – Vrnjačka Banja: 2 dana – 1 noćenje

///Đavolja Varoš – Kopaonik – Vrnjačka Banja: 2 dana – 1 noćenje

Posetite srpsko čudo prirode – Đavolju varoš i nacionalni park Kopaonik

uz obilazak Kuršumlije, degustaciju vina u Aleksandrovačkoj župi i šetnju u romantičnoj Vrnjačkoj banji

1. dan – Beograd – Kuršimlija – Đavolja Varoš – Prolom banja – Kopaonik
Polazak u sa parking u bloku 42 (preko puta Buvljaka) u 07:30 časova. Putovanje autobusom u pravcuProkuplja i Kuršumlije. Odlazak do Kuršumlije u kojoj se nalaze prve dve značajnije zadužbine srpskog vladara Stefana Nemanje. To su crkve posvećene Bogorodici i svetom Nikoli. Po predanju su od olovnog krova crkve svetog Nikole pravljeni kuršumi pa je i grad dobio ime Kuršumlija.

Nastavak puta ka Đavoljoj varoši i obilazak jedinstvenog spomenika prirode koji je ušao u finalni izbor 7 novih čuda prirode. Tamo se, u “Đavoljoj” i “Paklenoj” jaruzi nalaze 202 zemljane figure, različitih oblika i dimenzija, visine od 2 do 15 m, širine od 0,5 do 3 m, sa kamenim kapama na vrhu. One nastaju kao rezultat specifičnog erozivnog procesa koji traje vekovima. Figure se obrazuju, rastu, menjaju, skraćuju, postepeno (vrlo sporo) nestaju i ponovo stvaraju. Deluje nestvarno…

Ovaj geomorfološki fenomen je jedinstven u našoj zemlji i vrlo redak u svetu.
Obilazak Đavolje varoši i slobodno vreme za ručak ili odmor.
Nastavak puta ka Kopaoniku. Dolazak u hotel. Noćenje

2. dan – Kopaonik – Vitkovo – Vrnjačka banja – Beograd
Doručak. Zajednična šetnja i uživanje u planinskoj prirodi nacionalnog parka Kopaonik.

Polazak ka Aleksandrovcu i odlazak na fakultativnu degustaciju vina u vinariji kod Aleksandrovca. Aleksandrovačka župa je jedno od mesta u Srbiji sa najdužom neprekinutom tradicijom vinogradarstva. Ovde je i knez Lazar imao svoje vinograde, a francuski konzul Deko je 1904. župu nazvao srpskom Šampanjom, poredivši je sa tom oblašću u Francuskoj pre svega zbog klime, koja izuzetno pogoduje uzgoju vinove loze.

Dolazak u Vrnjačku banju, mesto u kojem su još Rimljani otrkili lekovita svojstva termalnih voda. Banja ima 7 lekovitih izvora. Pored toga poznata je po parkovima kroz koje voze fijakeri (nekada su se u njima vozili Desanka Maksimović, Ivo Andrić, Maksim Gorki, Danilo Bata Stojković…). Od 2011. uređen je Japanski vrt na 3000 hekrata. Srž vrta je malo jezero sa ostrvcem, čajna kućica,a na brdu mali kaskadni vodopad i most…

Nezaobilazno mesto u Vrnjačkoj banji je most ljubavi, prvi na kojem je u Srbiji započeo običaj “vezivanja” ljubavi, stavljanjem katanac sa imenima dvoje zaljubljenih na ogradu mosta. Za njega je vezana jedna divna ali i tužna priča o ljubavi oficira Relje i učiteljice Nade, koja je započela ovaj običaj…

Polazak ka Beogradu i povratak u večernjim časovima.

PROMOTIVNA CENA ARANŽMANA:
*Promotivna cena važi za uplate do 15 dana pred put

REDOVNA CENA ARANŽMANA:

Uslovi besplatnog otkazivanja otkazivanje je moguće u roku koji je duži od 45 dana od dana početka putovanja, kao i u slučaju bolesti uz urednu medicinsku dokumentaciju ili usled smrtnog slučaja.

Cena aranžmana uključuje:

 • Prevoz modernim, visokopodnim turističkim autobusom sa audio-video opremom i klimom
 • 1 noćenje sa doručkom u JAT apartmanima na Kopaoniku
 • Boravišnu taksu za smeštaj na Kopaoniku
 • Hotelsko osiguranja
 • Usluge vodiča u svakom autobusu
 • Troškove organizacije putovanja

Cena aranžmana ne uključuje: 

 • Degustacija vina – 4 do 7 EUR
 • Ulaznice za spomenik prirode „Đavolja varoš“ – 350 RSD
 • Doplata za polupansion 800 dinara po osobi
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – isključivo na upit
 • Individualne troškove putnika

Deca
Deca do četiri godine starosti ne plaćaju aranžman ukoliko ne koriste sopstveni ležaj i sedište u autobusu. Cena za decu do 12 godina 4750 dinara u pratnji dve punoplatežne osobe.

Napomena
Ovaj program rađen je na bazi 25 putnika koji plaćaju punu cenu. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje ili izvrši korekciju cene. Doplata za polazak iz Novog Sada 750 din uz minimum od 10 putnika. Polazak sa parkinga ispred hotela Sajam (kod nekadašnjeg restorana Zlatna medalja).

Plaćanje
Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana.