1. OBRENOVIĆI I KARAĐORĐEVIĆI – istorijska tura

Polasci svake subote u 10h ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu
Trajenje ture 2,5-3h
Tura obuhvata posetu Crkvi Sv. Marka i Sabornoj crkvi, šetnju sa stručnim vodičem od Crkve Sv. Marka do Konaka kneginje Ljubice. Moguće fakultativna poseta Konaku kneginje Ljubice na kraju ture – ulaznica 200din, plaćanje na licu mesta.

Ako želite da se podsetite novije srpske istorije, kraljeva i knezova iz dve suparničke dinastije, njihovih borbi za prevlast i saznate neke manje poznate anegdote iz njihovih javnih i tajnih života, pridružite nam se na ovoj istorijskoj šetnji.

Cena pešačke ture je 600din.

Info i rezervacije: 060 522 3152


2. KOMUNISTIČKA TURA – istorijska tura

Polasci svakog 1. četvrtka u mesecu u 17.00h
Ispred MUZEJA 25.MAJ (poseta muzeju besplatna tim danima)
Trajenje ture 16.30 – 20.00h
Tura obuhvata posetu Muzeju 25.maj +obilaske delova Novog Beograda uz korišćenje gradskog prevoza uz stručnog licenciranog vodiča.

Čućete zanimljive priče o bivšoj Jugoslaviji, Titovom životu, Novom Beogradu, pokretu nesvrstanih, štafeti mladosti, o tome kako arhitektura jednog vremena može da opisuje i samu vladajuću ideologiju koja je podiže. Na velikim fotografijama koje će vodič nositi imaćemo prilike da vidimo kako su u vreme socijalizma izgledale građevine koje danas obilazimo.Videćete najlepši muzej u Srbiji, najdužu zgradu u Srbiji, Kineski zid u Srbiji, blok koji je izložen u Njujorškoj Momi …

Cena pešačke ture je 600din.

Info i rezervacije: 060 522 3152


3. ZABORAVLJENI VELIKANI BEOGRADA

Polasci: svake subote od 15h
Mesto polaska: Trg Republike, ispred Narodnog Muzeja
Trajenje ture 2,5-3h
Tura obuhvata šetnju centralnim ulicama grada uz stručnog licenciranog vodiča-bez ulaska u objekte. Moguća poseta Muzeju Vuka i Dositeja.

Da li znate ko su najveći zadužbinari Beograda? Da li znate šta su veliko za života učinili i ko su bili Ilija Kolarac,Mika Alas, Jelisaveta Načić, Kapetan Miša, Nikola Spasić? Da li zastanete nekad pored nekog spomenika i zapitate se: ko je bio on/ona i zašto je zaslušio spomenik ili, čak i češće, zašto su neki velikani nepravedno zaboravljeni?Zašto je i da li je Milutin Milanković naš najveći naučnik? Šta nam je ostavio Jovan Cvijić? Zašto su nam važni Vuk i Dositej i zašto je Nikola Tesla samo jednom bio u Beogradu?

Cena pešačke ture je 600din.

Info i rezervacije: 060 522 3152


4. KNJIŽEVNA ŠETNJA – druženje sa velikanima pera

Polasci: svake nedelje od 11.00h
Mesto polaska: ispred zgrade Politike
Trajenje ture 2,5-3h
Tura obuhvata šetnju centralnim ulicama grada uz stručnog licenciranog vodiča.Fakultativna poseta Andrićevom muzeju, plaćanje ulaznice na licu mesta.

Dođite da se kroz šetnju centralnim ulicama Beograda podsetimo onih koji su ovuda hodali, stvarajući besmrtna književna dela, koji “doveka žive“…Pričaćemo o njihovim delima, mukama, nadama,ljubavima, stradanjima, čitaćemo odlomke…Andrić, Crnjanski, Kiš, Momo Kapor, Duško Radović, Branislav Nušić, Đura Jakšić….Vaš vodič je diplomirani filolog svetske književnosti i pisac. Dobrodošli!

Cena pešačke ture je 600din.

Info i rezervacije: 060 522 3152


5. OD MOSKVE DO RUŽICE – Jedna šetnja, hiljadu priča o Beogradu nekad i sad

Polasci: svake nedelje od 15h
Mesto polaska: ispred hotela Moskva
Trajenje ture 2,5-3h
Tura obuhvata šetnju centralnim ulicama grada uz stručnog licenciranog vodiča, uz posetu Crkvi Ružica na Kalemegdanu.

Da li znate kako je nekada izledala najveća pešačka ulica? Jesu li vam poznate tajne Ruskog cara ili Palate Albanija? Da li ste obratili pažnju na ostatke antičkog Singidunuma pored jedne banke u ,,Knezu’’?Čućete kako su Terzije dobile ime,  koliko dugo i zašto je poznati veliki vezir šminkao mrtvog sultana, ko su bile sakadžije…i još mnogo priča o našem divnom gradu na našoj KLASIK TURI.

Cena pešačke ture je 600din.

Info i rezervacije: 060 522 3152

CENA od 600 din po osobi podrazumeva usluge stručnih licenciranih vodiča (sa visokom stručnom spremom) i šetnje po gradu koje su prilagođene svim uzrastima i ne zahtevaju veliku kondicionu spremnost. Dodatno se plaćaju sve ulaznice na licu mesta.

OBAVEZNA JE PRIJAVA UNAPRED

Za realizaciju izleta potreban je minimum od 5 putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo otkazivanja pešačke ture najkasnije 24h pred pešačku turu. U slučaju loših vremenskih uslova, tura se pomera ili otkazuje. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju nemogućnosti posete nekom od muzeja zbog promene radnog vreme, građevinskih radova ili verskih i državnih praznika.


6. 12 ZNAMENITIH HERCEGOVACA U BEOGRADU

(život, delo i zadužbina) – tematska BEOGRADSKA PEŠAČKA TURA

Polasci: jednom mesečno, 21.06.2020.
Mesto polaska: Pionirski park-preko puta Skupštine
Trajenje ture 2h
Tura obuhvata šetnju centralnim ulicama grada uz stručnog licenciranog vodiča.

Hercegovina je drugo ime za drevnu Humsku zemlju,
koja je svoje istorijsko vreme i svoje najbolje ljude ugradila u državnost, jezik, crkvu i kulturu srpskog naroda .
Hercegovci su svoje obrazovanje, pripadanje i najviše rodoljubne težnje neraskidno vezivali za Beograd, kao političko i kulturno središte srpskog naroda i Srbije.

Mnogo su se na tom teškom i neizvesnom putu istakli i dali zaslužan doprinos našoj sveopštoj narodnoj zadužbini.
Bilo ih je mnogo, znanih i neznanih, a ovih 12 su istaknuti predvodnici velikana i dobročinitelja Hercegovine za srpsku nauku, duhovnost, prosvjetu, medicinu, jezik i ratništvo.

Kako su došli u Beograd, gdje su i kako živjeli, na kojim mjestima voljeli boraviti, kako im je prestoni Beograd pružao velike prilike i kako su mu se oni zahvalno odužili…

1. Luka Ćelović Trebinjac
2. Nićifor Dučić
3. Mihailo Mićo Ljubibratić
4. Mustafa Golubić
5. Aleksa Šantić
6. Jovan Dučić
7. Jevto Dedijer
8. Pero Slijepčević
9. Nikola Niko Miljanić
10. Milan Žerajić
11. Vasilj Popović
12. Risto Vukanović
VODIČ: GORAN LUČIĆ

Cena pešačke ture je 600din.

Info i rezervacije: 060 522 3152